17 °c

Anayasa değişikliği teklifi

ANKARA (AA) - CHP'li bazı milletvekilleri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla anayasa değişikliği teklifine tepki gösterdi. CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan milletvekilleri, anayasa değişikliği teklifine karşı ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yaparken, 20'ye yakın milletvekili de açıklamayı tekrarladı. "Biz sizlerin...

Politika Haberi
Anayasa değişikliği teklifi
Anayasa değişikliği teklifi

ANKARA (AA) - CHP'li bazı milletvekilleri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla anayasa değişikliği teklifine tepki gösterdi.

CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan milletvekilleri, anayasa değişikliği teklifine karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yaparken, 20'ye yakın milletvekili de açıklamayı tekrarladı.

"Biz sizlerin vekiliyiz, yemin ettik. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız, şartsız egemenliğini korumak için and içtik." diyerek sözlerine başlayan Özkoç, teklifle anayasanın değil, rejimin değiştiğini savundu.

Halkın gerçekleri bilmesi gerektiğine vurgu yapan Özkoç, "Bu mesele, parti meselesi değil. Bu mesele, vatan, millet meselesi. Ekmek, aş meselesi, özgürlük meselesi. Partili cumhurbaşkanı adı altında, tek adam rejimini, diktatörlüğü getiriyorlar." dedi.

Teklifle, başbakanın ve bakanların olmayacağını ayrıca milletvekillerinin yetkisinin de kalmayacağını ileri süren Özkoç, yargının da bir tek kişinin maşası haline geleceği görüşünü dile getirdi.

Özkoç, şunları kaydetti:

"Neden milli egemenliğimizi sorguluyoruz? Neden tüm gücü, yetkiyi, bir tek kişiye bağlamaktan söz ediyoruz? Neden ey Cumhurbaşkanı, bizden egemenliğimizi istiyorsun? Cevap ver, sen başkan olmadın diye mi çocuklarımız Suriye'de yakılıyor? Sen başkan olmadın diye mi Ergenekon'da general yaptığın FETÖ'cüler darbeye kalkışabiliyor? Cevap ver. Bu ülkenin vatandaşları siz cevap verin, geleceğimiz için, çocuklarımız için, vatanımız, milletimiz için siz cevabı verin. Bugün ülkemizin sorunu, bir adamın ülkeyi yönetememesi, diktatör olma hevesi mi, yoksa milli egemenliğimiz mi?"




Sıradaki Haber