17 °c

AP Yeşiller Grubu üyeleri TBMM'de

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede kamu vicdanını yaralayacak mağdur bir kitlenin doğmasının asla istemeyecekleri bir durum olduğunu belirterek, "O yüzden son derece hassasız." dedi.Bostancı, Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu Başkan Yardımcısı Ska Keller ve beraberindeki heyeti kabul etti.Keller, darbe...

Politika Haberi
AP Yeşiller Grubu üyeleri TBMM'de
AP Yeşiller Grubu üyeleri TBMM'de

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede kamu vicdanını yaralayacak mağdur bir kitlenin doğmasının asla istemeyecekleri bir durum olduğunu belirterek, "O yüzden son derece hassasız." dedi.

Bostancı, Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu Başkan Yardımcısı Ska Keller ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Keller, darbe girişiminin hemen ardından gelmek istediklerini, bunun kendileri için şok edici bir gelişme olduğunu ve bu girişimi en güçlü şekilde kınadıklarını söyledi.

Türk halkının demokrasiden yana durduğunu ve bu darbeyi önlediğini belirten Keller, "Ancak bugün buraya gelmemizin nedeni, insan hakları, basın özgürlüğü ve Kürt sorunuyla ilgili duyduğumuz endişe. Tabii ki hükümetin darbeye kalkışanların sorumlularını bulma hakkı sonuna kadar vardır ama binlerce kişinin bunun arkasında olmasını tasavvur etmek zor." dedi.

AP'nin dünkü kararının Türkiye ile diyaloğun devam etmesi şeklinde olduğunu ifade eden Keller, "Bizler Türkiye ile ortak yolumuza devam etmeliyiz. Gelinen noktada güçlü bir sinyali vermemiz gerekiyordu. Bu sebeple dondurma kararı çıktı. Bu sona erdirme, askıya alma kararı değil." diye konuştu.

- "İki katmanlı yapı"

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, 15 Temmuz darbe girişimini, halkın rızasına karşı, ülkenin ortak iradesine karşı, mahiyeti karanlık, askeriyenin içine sızmış örgütlü bir grubun gerçekleştirdiğini kaydetti.

Darbe girişimini, toplumun onayladığı değerlerle kendini takdim eden bir yapının gerçekleştirdiğini belirten Bostancı, bu nedenle Türk halkının bu darbe girişimi karşısında çok şaşırdığını söyledi. Bostancı, şöyle devam etti:

"Bu örgütü iki katmanlı olarak düşünebilirsiniz. Birinci katmanı, topluma dönük olan yüzü, diyalog, barış, uzlaşma demiş, diğer katmanı ise gizli bir örgüt gibi çalışarak devletin içine sızmıştır. Olağanüstü gizlilik kurallarına dikkat eden ve batı tarihinde Cizvitlerle mukayese edilen bir örgüte karşı devletin yaptığı bir mücadeleye dikkatinizi çekmek isterim. Bu çok zor bir mücadeledir. Çünkü bir çeteyi illiyet bağları üzerinden okuyabilirsiniz. Bunların yapılanmasında, hukuki nesnel kriterleri oluşturup bu örgütü çözümlemek ve farklı katmanlardaki elemanlarına ulaşmak kolay bir iş değil.

FETÖ ile mücadelede devletin hukuk kuralları çerçevesinde kalma iradesi iki bakımdan çok önemli. Öncelikle biz bir hukuk devletiyiz. İkincisi hukukun dışına çıkıldığında kamu vicdanını yaralayacak mağdur bir kitlenin doğması bizim asla istemeyeceğimiz bir durumdur. O yüzden son derece hassasız. Bu yapı, yurt dışı bağlantıları olan, kara parayla propaganda gücüne sahip bir yapı."

Bostancı, Türk halkının 15 Temmuz'da iradesine sahip çıkmada gösterdiği cesaretin her türlü takdirin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin iki yıl boyunca çok kıymetli çözüm süreci yaşadığını ifade eden Bostancı, bu sürecin terör örgütü tarafından sabote edildiğini, Türkiye'nin Kürt etnik kimliği ile hiçbir meselesi olmadığını belirtti.

Türkiye'nin 200 yıldır Avrupa'ya yakınlaşmak isteyen bir ülke olduğunu anlatan Bostancı, "Demokrasi, insan hakları, bunlar bizim hassas olduğumuz konular. AB'ye bakarken, kastımız, elbette burada dostlarımızı çoğaltmak, bizi yanlış anlayan insanların sayısını da azaltmak şeklinde olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Heyet, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ile bir araya geldi. Bu görüşmeler, basına kapalı gerçekleşti.



Sıradaki Haber