17 °c

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:

TBMM (AA) - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bir kentte kadınlar, çocuklar sokakta korkmadan dolaşamıyorsa o kentte özgürlükler, demokrasi, huzur vardır diyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu. Nazlıaka, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında erkek şiddeti sonucunda hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarını göstererek, basın mensuplarına isimlerini söylemediği...

Politika Haberi
Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:
Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:

TBMM (AA) - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bir kentte kadınlar, çocuklar sokakta korkmadan dolaşamıyorsa o kentte özgürlükler, demokrasi, huzur vardır diyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Nazlıaka, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında erkek şiddeti sonucunda hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarını göstererek, basın mensuplarına isimlerini söylemediği bu kişileri hatırlayıp hatırlamadıklarını sordu.

Fotoğraflarını gösterdiği kadınların isimlerini ve hikayelerini anlatan Nazlıaka, toplumun birbirinden farklı bu kadınların yaşadıklarını unutmaması gerektiğini belirtti.

Nazlıaka, "Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin, kadının toplum içinde değersizleştirilme çabalarının her geçen gün artarak devam ettiğini görüyoruz." dedi.

Kadınların artık herhangi bir anda hiç tanımadıkları bir erkeğin şiddetine maruz kalabildiklerinin altını çizen Nazlıaka, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'nin darbedilmesini anımsattı.

Nazlıaka, şunları kaydetti:

"Bu hamile kadın arkadaşımızı, daha sonra olayı anlatmaya çalışırken, 'Üzerim kapalıydı, montum vardı' açıklamasını yapmak durumunda bırakanlara lanet olsun diyoruz. Eğer, bir kentte kadınlar, çocuklar sokakta korkmadan dolaşamıyorsa o kentte özgürlükler, demokrasi, huzur vardır diyemeyiz. Gelinen nokta cumhuriyet tarihimiz boyunca kadın hakları noktasında en dibe vurduğumuz dönemdir. Biz kadınlar bu karanlığa teslim olmayacağız."




Sıradaki Haber