17 °c

Başbakan Yıldırım-Devlet Bahçeli görüşmesi

TBMM (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "OHAL'e dayanılarak çıkarılan KHK'larda amaç, darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesi, bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır." dedi.Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bahçeli'nin Meclisteki makamında yaklaşık 45 dakika görüştü.Yıldırım, 15 Temmuz...

Politika Haberi
Başbakan Yıldırım-Devlet Bahçeli görüşmesi
Başbakan Yıldırım-Devlet Bahçeli görüşmesi

TBMM (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "OHAL'e dayanılarak çıkarılan KHK'larda amaç, darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesi, bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır." dedi.

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bahçeli'nin Meclisteki makamında yaklaşık 45 dakika görüştü.

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek, darbe teşebbüsünün milletin siyasi iradeye, demokrasiye sahip çıkması; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet, MHP ve CHP genel başkanlarının milli irade yanında kararlı şekilde yer almalarıyla önlendiğini bildirdi.

"Tehlike bitmiştir denemez, bu yapı düşünüldüğünden çok daha derin bir yapıdır. Tamamen riskin ortadan kalkması biraz zaman alacaktır." diyen Başbakan Yıldırım, MHP'nin olağanüstü hal uygulamasında gösterdiği olumlu yaklaşım ve destekten dolayı da Bahçeli'ye teşekkür etti.

OHAL'a dayalı olarak kanun hükmündeki kararnamelerde amacın, darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleşmesi olduğunu ve siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılması olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bunlarla ilgili çıkarılan ve bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz çalışmalarla ilgili Sayın Genel Başkana bilgi sundum. Kendisi de bu konulardaki düşüncelerini bizimle paylaştı. Dikkat edilmesi gereken hususları ifade etti. Çok verimli, güzel bir ziyaret oldu." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, muhalefet partilerine yönelik görüşmelerin gelecekte de devamının Türkiye'nin birliği, terörle mücadelenin başarıya ulaşması ve milletin birbiriyle kucaklaşması için önemli bir fırsat oluşturacağının bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

Yıldırım, kabulleri dolayısıyla MHP Genel Başkanı Bahçeli ve arkadaşlarına teşekkür etti.

- "İdam konusunu görüşmedik"

Başbakan Yıldırım, "idam konusunun görüşmede gündeme gelip gelmediğinin" sorulması üzerine, "Hayır, bu konuları görüşmedik. Anayasa değişikliği konusunda partilerimiz, görevlendireceğimiz arkadaşlar marifetiyle çalışmalarını sürdürecekler. CHP bir arkadaş, AK Parti bir arkadaş, MHP'den de bir arkadaş görevlendirilecek ve bunlar çalışmalarını yapıp genel başkanlara arzedecekler." diye konuştu.

"Bu çalışmada bir zamanlama öngördünüz mü?" sorusuna Yıldırım, "Bunun için zaman başlamış durumdadır." yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım, "Tehlikenin bitmediğini söylediniz. Tehlikeden kasıt burada ordu içindeki birtakım unsurlar mıdır, aktif unsurlar mı vardır?" sorusuna yanıtı verirken ise "Yaşadığımız 15 gün bize şunu gösterdi. Bu yapı, darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırlı değil. Daha derinlere gidiyor, çok daha büyük potansiyeli içeriyor. Onun için mutlaka bu konudaki çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyaçı var. Bunun için biz bu kararnameleri, KHK'ları çıkarıyoruz. Bununla ilgili muhtemel riskleri kontrol altına almayı hedefliyoruz." dedi.

- "OHAL uygulaması inşallah başarıyla devam edecek"

Devlet Bahçeli ise Başbakan Yıldırım ile Çankaya Köşkü davetinden sonra bugün de görüşme imkanının ortaya çıktığına işaret etti.

Başbakan Yıldırım'ın, 15 Temmuz'dan bugüne kadar geçen süre içinde özellikle OHAL uygulamaları ve ona paralel olarak yapılan kanun hükmündeki kararnameler üzerinde görüşlerini aldığını, kendisinin bilgi verdiğini aktaran Bahçeli, "Çok verimli bir görüşme oldu. OHAL uygulaması inşallah başarıyla devam edecek ve Türkiye her türlü darbe tehdidinden kısa süre içerisinde kurtulacaktır. Buna inanıyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, size yönelik olanların da içinde bulunduğu bazı davaları geri çekmesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla açılmış olan davaları çekmesi, 15 Temmuz sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmeleri de göz önüne alarak normalleşme sürecine ve partiler arasındaki birlik, beraberlik, dayanışmaya katkı sağlayabilecek olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Bahçeli, "7 Ağustos Yenikapı buluşmasına katılacak mısınız?" sorusuna, "Daha yedi gün var ona." karşılığını verdi.

Sıradaki Haber