17 °c

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:

KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, belediyelere görevlendirme yapılmasıyla ilgili, "Kardeş belediyecilik anlayışıyla özellikle Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi AK Partili büyükşehir belediyeleri, kardeş şehirler oluşturdu. Tecrübeleriyle, maddi, manevi her tülü imkanlarıyla orada oluyorlar." dedi.Ceylan, Safranbolu ilçesinde gazetecilere...

Politika Haberi
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:

KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, belediyelere görevlendirme yapılmasıyla ilgili, "Kardeş belediyecilik anlayışıyla özellikle Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi AK Partili büyükşehir belediyeleri, kardeş şehirler oluşturdu. Tecrübeleriyle, maddi, manevi her tülü imkanlarıyla orada oluyorlar." dedi.

Ceylan, Safranbolu ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da bir taraftan terörle mücadelenin devam ettiğini, diğer taraftan da yakılan, yıkılan yerlerin imarı konusunda yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını söyledi.

Diyarbakır Sur'da, Şırnak'ta, Silopi'de, Cizre'de, Mardin Nusaybin'de, Hakkari Yüksekova'da ve benzeri yerlerde çok yoğun çalışma sürdürüldüğünü ifade eden Ceylan, "Bakanlığımızın son zamanlarda en önemli faaliyet alanı, takip ettiğimiz konu bu konu olmaktadır. Çok yakından takip ediyoruz, Bakanlığımızın ve devletimizin bütün imkanlarını kullanıyoruz. İller Bankası, TOKİ, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kuruluş ve kurumlarla işbirliği içinde, oralarda modern şehirler kurma gayreti içindeyiz. Hain terör örgütünün çukur siyaseti dolayısıyla oralar maalesef yakılıp, yıkılmış durumda. Şırnak il olmaktan çıkmış, yani yerleşim yeri yok doğru dürüst, Şırnak'ı, Cizre'yi yeniden kuruyoruz, inşa ediyoruz." diye konuştu.

Riskli alanlar belirlediklerini, hazine arazilerinden satın alma ve kamulaştırma yoluyla rezerv alanlar ortaya çıkarttıklarını vurgulayan Ceylan, şöyle devam etti:

"Bakalar Kurulu kararıyla buralarda rezerv alan inşa ediliyor. Rezerv alanlar tespiti yapılıyor, kararı alınıyor, daha sonra biz buralarda bakanlığımız aracılığıyla imar planları hazırlıyoruz. İmar planlarından sonra İmar Bankası vasıtasıyla kanalizasyonu, suyu, yolları ve benzeri işlerini yapıyoruz. TOKİ ve diğer kurumlar vasıtasıyla üst yapıyı yapıyoruz. Bu bölgede yaklaşık 36 bin konut yapmayı hedefledik. Konutlarımız kademe kademe şu anda bu şehirlerde inşa ediliyor. Hemen yılbaşından itibaren başta Diyarbakır Sur olmak üzere Şırnak'ta, Silopi'de ve benzeri yerlerde teslimler başlayacak."

- "Kentsel Dönüşüm Ofisleri açıldı"

Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak vatandaşlarla görüşmeler konusunda Kentsel Dönüşüm Ofisleri açtıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Orada vatandaşların hasar tespitleri yapıldı. Bakanlığımızın teknik elemanları tarafından ve burada da vatandaşlarımızla bu ofislerimizde hak sahipliği konusunda anlaşmalar sağlanıyor, vatandaşa teklifler sunuluyor. 30 bin liranın altında hasarlı evi olanların hasarı derhal ödeniyor devletimiz tarafından. Ama daha büyük hasarlı olanlar varsa, yıkıldıysa onlara teklifler sunuluyor. 'Sen devletimizin yapmış olduğu konuttan mı istersin, yoksa nasıl nerede alternatif çözüm istersin?' şeklinde onlarla anlaşma sağlanıyor, imza atılıyor. O imza çerçevesinde yapılmış olan konutlardan kendisine teslim ediliyor."

- "İlk defa asfalt gören ilçeler var"

Bölgede çeşitli belediyelere görevlendirme yapıldığını hatırlatan Ceylan, oralarda yıllardır belediyecilik adına büyük bir ihmal olduğunu belirtti.

Haftada bir gün içme suyu verilen yerler ile 3-4 günde birkaç saat su verilen yerler olduğuna dikkati çeken Ceylan, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla doğru dürüst altyapı yok, kanalizasyon, içme suyu, yol, asfalt yok. İlk defa asfalt gören ilçeler var oralarda. Bu da bizi üzüyor. Vatandaşın bütün vergileriyle oralara destek veriliyor, paralar demek ki başka yerlere gitmiş, maalesef teröre gitmiş, teröre destek çıkılmış. Bunu da devletimiz tespit ettiği için bu yerlere kayyum ataması gerçekleştirildi. Bu yerlerde de devletimizin bütün imkanları ölçüsünde oraların da mağduriyetini, hizmet eksikliğini gidermeye yönelik hızlı bir çalışma başlatıldı. Gerek altyapı gerek üstyapı. Yani kanaldan tutun da içme suyuna, asfalt yollarına, belediyenin eksik olan araç gereçlerine, imar planları ve parklara kadar. Bir taraftan da devletin imkanlarıyla, kurumlarıyla destek verilirken, diğer taraftan da kardeş belediyecilik anlayışıyla özellikle Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi AK Partili büyükşehir belediyeleri kardeş şehirler oluşturdu. Tecrübeleriyle, maddi, manevi her tülü imkanlarıyla orada oluyorlar. İnşallah o yörede yıllardır eksikliği duyulan belediyecilik hizmetleri de bir bir gideriliyor ve vatandaşın hizmetine sunuluyor. Bu çalışmalar da tabii ki Bakanlığımızın en önemli faaliyetleri arasında yer alıyor."



Sıradaki Haber