17 °c

CHP Ankara Milletvekili Hakverdi:

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, emperyal devletlerce hem Türkiye'nin hem Ortadoğu'nun kana bulanmak istediğini ifade etti. Hakverdi, beraberinde partisinin Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, İstanbul Milletvekilleri Selina Doğan ve Sibel Özdemir, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Britanya Alevi Federasyonu Başkanı...

Politika Haberi
CHP Ankara Milletvekili Hakverdi:
CHP Ankara Milletvekili Hakverdi:

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, emperyal devletlerce hem Türkiye'nin hem Ortadoğu'nun kana bulanmak istediğini ifade etti.

Hakverdi, beraberinde partisinin Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, İstanbul Milletvekilleri Selina Doğan ve Sibel Özdemir, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Ülkenin yoğun gündeminin bulunduğunu, özellikle son haftalarda büyük terör saldırılarının yaşandığını ifade eden Hakverdi, son olarak Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü söyledi.

Yaşananların tamamının ülkenin birliğine, bütünlüğüne, ülkeyi şiddetin içine çekmeye yönelik çabalar olduğunu belirten Hakverdi, "Özellikle emperyal devletler tarafından hem ülkemiz hem Ortadoğu kana bulunmak isteniyor. Ülkenin birliğine, bütünlüğüne ve Cumhuriyet'in temel ilkelerine yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz." dedi.

Türkiye'yi karıştırmaya yönelik benzer çalışmaları 1978'de Kahramanmaraş'ta yaşadıklarını da vurgulayan Hakverdi, şunları söyledi:

"Maraş'ta da ev işaretlemeleri, yoğun baskılar sonucu yüzlerce canımızı kaybettik. Bugün hala Maraş katliamının nedenleri aydınlatılmamıştır, failleri bulunmamıştır. O gün bu katliamın üzerlerine gidilmemiş, daha sonra yaşanan benzer katliamların üstü örtülmüştür. Biz bu gidişe bir son vermek istiyoruz. Bu katliamların gerçek sorumluları ve nedenleri ortaya çıkarılmalıdır. Ülke, geldiği noktada teröre teslim edilmek üzeredir. Bu yüzden ana muhalefet partisi olarak iktidarı uyarıyoruz; derhal tedbirler alınmalıdır."

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil ise Kahramanmaraş'ta yaşanan olayları anma etkinliği için Türkiye'ye geldiklerini ancak Valiliğin buna izin vermediğini söyledi.

Sıradaki Haber