17 °c

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Biz CHP olarak bize emanet edilen cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin, demokrasinin, insan haklarının, hukukun ve bütün kardeşlik duygularının bu topraklarda ilelebet yaşatılması için üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğimizi Edirne'den bir kez daha dile getiriyorum. Biz bunu vatandaşlarımızla...

Politika Haberi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Biz CHP olarak bize emanet edilen cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin, demokrasinin, insan haklarının, hukukun ve bütün kardeşlik duygularının bu topraklarda ilelebet yaşatılması için üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğimizi Edirne'den bir kez daha dile getiriyorum. Biz bunu vatandaşlarımızla gerçekleştireceğiz." dedi.

Bingöl, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, parlamenter demokratik sistemi savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Parlamenter demokratik sistemin geliştirilmesi için çalışacaklarını belirten Bingöl, "Parlamenter demokratik sistemin en iyi yönetildiği rejim olan cumhuriyet rejiminin de bu ülkede ilelebet yaşatılması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Türkiye, Ortadoğu ülkelerine ve bu coğrafyadaki diğer ülkelere örnek gösteriliyordu. Türkiye'de yönetimde olan, Türkiye'de uygulanan cumhuriyet rejimi bizi itibarlı kılan buydu." diye konuştu.

"Parlamenter demokratik sistem ve cumhuriyetin Türkiye'yi itibarlı kıldığı için" sahiplendiklerini aktaran Bingöl, şunları kaydetti:

"Onun için biz onu sahipleniyoruz, onun için mutlaka korunması kollanması ve güçlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bütün yetkilerin bir kişinin elinde toplanmasının bu ülkeye hiçbir yararı yok. Tek adam anlayışının ve yönetiminin 79 milyon insana hiçbir yararının olmadığını ifade ediyoruz, ifade etmeye devam edeceğiz. Mutluyuz çünkü vatandaşlarımızın bu bilinçte olduğunu görüyoruz. Bunun mutlaka vatandaşlarımız tarafından daha da büyük şekilde dikkatle takip edileceğine ve gereğinin yapılacağına yürekten inanıyoruz.

Biz CHP olarak bize emanet edilen cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin, demokrasinin, insan haklarının, hukukun ve bütün kardeşlik duygularının bu topraklarda ilelebet yaşatılması için üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğimizi Edirne'den bir kez daha dile getiriyorum. Biz bunu vatandaşlarımızla gerçekleştireceğiz."

Türkiye'nin şehitlerin acısını yaşadığını aktaran Bingöl, CHP iktidarının teröre ve dış politikaya çözüm bulacağını savundu. Bingöl, hükümetin icraatlarını da eleştirdi.

Toplantıya, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve partililer katıldı.




Sıradaki Haber