17 °c

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türk lirasının her değer kaybı cebimizde dolar olsa da olmasa da hepimizi derinden etkiliyor." dedi. Böke, partisinin Mersin İl Başkanlığında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdundaki yangının Türkiye'nin kalbini derinden yaraladığını...

Politika Haberi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türk lirasının her değer kaybı cebimizde dolar olsa da olmasa da hepimizi derinden etkiliyor." dedi.

Böke, partisinin Mersin İl Başkanlığında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdundaki yangının Türkiye'nin kalbini derinden yaraladığını söyledi.

Aladağ'da çocukların yanarak hayatlarını kaybettiğini anımsatan Böke, şöyle konuştu:

"O sabah hakikaten hepimiz için çok ağır bir gerçekle yüzleştiğimiz bir sabah oldu. Ben kendi çocuklarımın gözünün içine bakarken büyük bir utanç duygusuyla baktığımı fark ettim. Her şeyden önce o ana kuzularına küçücük güzel çocuklarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Zira bu çok büyük, ağır bir kayıp. Bu kaybın hepimizin kalbinde yaratmış olduğu bu ağırlığın bir daha Türkiye'de asla yaşanmaması için hemen bugün çok büyük değişikliklere ihtiyaç var. Her şeyden önce çocuklarının hayatına değer veren bir anlayışla bu ülkeyi yöneten zihniyete ihtiyacımız var. Her şeyden önce başka bir siyasete ve buna dur diyecek bir toplu seslenişe ihtiyacımız var."

Böke, Türk lirasının değer kaybettiğini, cebinde dolar olmayanların 'Ya bu beni ilgilendirmez' diye düşünebileceğini belirterek, bu düşüncenin yanlış olduğunu söyledi.

"Türk lirasının her değer kaybı cebimizde dolar olsa da olmasa da hepimizi derinden etkiliyor." diyen Böke, şöyle devam etti:

"Biz dolar 3,50'nin üzerine çıkmasın diye 3,80'leri 4'leri görmesin diye ısrarla uyarı yapıyoruz. 3 Ekim tarihinde Türk lirasının değer kaybetmeye başladığı dönemin ilk uyarısı şuradan çıkıyor. 3 Ekim Hükümet Sözcüsü'nün Bakanlar Kurulundan çıkıp 'OHAL'i uzatacağız' haberini verdiği gündür. Türk lirasının kuruş kuruş eriten vatandaşın zar zor kazandığı parayı cebinde eriten bu durumu ortaya çıkartan OHAL anlayışıdır. OHAL'de ısrar eden KHK'larda ısrar eden de AKP'dir."

Böke, Türk lirasının her 1 kuruşluk değer kaybında Türkiye'de şirketlerin 2,1 milyar Türk lirası görev zararı yazdığını, şirketlerin yazdığı bu kur zararının işsizlik, iflas ve zam ihtiyacı anlamına geleceğini aktardı.

6 Aralık'ta asgari ücret tespit komisyonun toplanacağını hatırlatan Böke, 4 kişilik bir ailenin aç kalmamak için bin 461 liraya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Net asgari ücretin bin 300 lira olduğunu vurgulayan Böke, komisyonunun ortaya çıkaracağı ücretin herkes için yaşamsal önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber