17 °c

CHP heyeti Diyarbakır'da

DİYARBAKIR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP Diyarbakır için de Türkiye için de umut olacak. Geçmişte belki bizden de kaynaklanan nedenlerle kendimizi bölge halkına iyi anlatamadık ama bundan sonra daha iyi diyalog kuracağız." dedi.Ağbaba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere, beraberinde CHP milletvekilleri Necati Yılmaz, Murat Emir, Sezgin Tanrıkulu, Selina...

Politika Haberi
CHP heyeti Diyarbakır'da
CHP heyeti Diyarbakır'da

DİYARBAKIR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP Diyarbakır için de Türkiye için de umut olacak. Geçmişte belki bizden de kaynaklanan nedenlerle kendimizi bölge halkına iyi anlatamadık ama bundan sonra daha iyi diyalog kuracağız." dedi.

Ağbaba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere, beraberinde CHP milletvekilleri Necati Yılmaz, Murat Emir, Sezgin Tanrıkulu, Selina Doğan, Oğuz Kaan Salıcı, Tahsin Tarhan, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile dün Diyarbakır'a geldi.

Burada bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Ağbaba, kentte partilerinin milletvekili olmadığına işaret ederek, CHP'nin Diyarbakır'a milletvekili verdiğini belirtti.

Ağbaba, Diyarbakır'ın kendileri için önemli bir il olduğunu vurgulayarak, Diyarbakır'da uzun bir zamandan bu yana hak ettikleri oyu alamadıklarını kaydetti.

Bu nedenle kente çok daha önem verdiklerini anlatan Ağbaba, önümüzdeki günlerde Diyarbakır'da, "Büyük Buluşma STK'lar Konuşuyor, CHP Dinliyor" adı ile bir toplantı gerçekleştireceklerini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu toplantıya katılacağını belirtti.

- "Kılıçdaroğlu'nu cezaevine atacak kafalara boyun eğmeyiz"

Veli Ağbaba, kentte gerçekleştirdikleri temaslara ilişkin, şöyle konuştu:

"Hem Sur'da hem de sivil toplumda büyük bir bıkkınlık gördük. Hem Diyarbakır'da iktidarda olan siyasi partiye hem de Türkiye'de iktidarda olan partiye karşı büyük bir hayal kırıklığı var. Halk ekonomik olarak çok sıkıntıda. Kente artık hiç turist gelmiyor. İnsanlar, 'Turist gelmek istemiyor.' diyorlar. Siyasi olarak da büyük bir belirsizlik var. Ama CHP Diyarbakır için de Türkiye için de umut olacak. Geçmişte belki bizden de kaynaklanan nedenlerle kendimizi bölge halkına iyi anlatamadık ama bundan sonra daha iyi diyalog kuracağız."

Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılanması konusunda bir gazetede yer alan ifadelere ilişkin, "Cezaevi bizi korkutmaz ama bunu da herkes bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu'nu cezaevine atacak, atmayı düşünecek kafalara boyun eğmeyiz." diye konuştu.

Ana muhalefet partisi liderine yönelik bu tür konuları kimsenin aklından geçirmemesi gerektiğini savunan Ağbaba, "O direnme hakkının ne olduğunu onlara gösteririz. CHP tabanı, milletvekilleri, örgütü bu şekilde sindirilemez ve sindiremezler de. Kemal Kılıçdaroğlu bizim liderimizdir." değerlendirmesinde bulundu.


Sıradaki Haber