17 °c

CHP heyeti Hakkari'de

HAKKARİ (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Türkiye'nin Kürt sorununu konuşarak, demokrasi içerisinde, insan haklarının yükseltilmesiyle, temel hak ve özgürlük standartlarının en ileri ülkeler standartlarına getirilmesiyle düzelteceğine inanıyoruz." dedi. Grup Başkanvekili Gök, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel...

Politika Haberi
CHP heyeti Hakkari'de
CHP heyeti Hakkari'de

HAKKARİ (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Türkiye'nin Kürt sorununu konuşarak, demokrasi içerisinde, insan haklarının yükseltilmesiyle, temel hak ve özgürlük standartlarının en ileri ülkeler standartlarına getirilmesiyle düzelteceğine inanıyoruz." dedi.

Grup Başkanvekili Gök, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Gülay Yedekci, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ'dan oluşan heyet, Hakkari'de incelemelerde bulundu.

Bazı sivil toplum örgütleri ile görüşen ve Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret eden heyet, CHP İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, burada yaptığı konuşmada, CHP olarak şiddet kültürünün siyaset kültüründen çıkmasını istediklerini söyledi.

"Türkiye'nin Kürt sorununu konuşarak, demokrasi içerisinde, insan haklarının yükseltilmesiyle, temel hak ve özgürlük standartlarının en illeri ülkeler standartlarına getirilmesiyle düzelteceğine inanıyoruz." diyen Gök, şöyle konuştu:

"Bu bakımdan Meclisin çok önemli bir görev yapması gerektiğini düşünüyoruz. Buradan da tekrar bütün partilere çağrıda bulunarak tekrar hatırlatıyoruz. Kürt sorununu çözmek Türkiye'nin öncelikli sorunlarından bir tanesidir ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu sorunun enine boyuna Meclis içerisinde meşru muhataplarla tartışarak, görüşerek, konuşarak, bölgedeki kanat önderleriyle de konuşarak çözülebileceğine inanıyoruz. Şiddet bu sorunun çözümünde ne yazık ki engel oluyor. Böyle bir tablo içerisinde Türkiye, içine girmiş olduğu kırılgan yapıdan süratle çıkmalıdır. Şiddet kültürü bir kenara bırakılmalıdır."

Gök, Hakkari'nin batının her köşesinden, batının da doğunun her köşesinden faydalanma hakkı olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 80 milyonun eşit yurttaş olduğunun bilincinde yaşaması gerektiğini vurgulayan Gök, "Kendisinin ötekileştirilmediği, sindirilmediği, kimliğini özgürce ifade edebildiği bir ortamı mutlaka bulmak durumundadır." dedi.

- AP'nin kararı

Gök, AP'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı anımsatarak, şunları kaydetti::

"Sayın Genel Başkanımız bir kaç gün içerisinde Avrupa Birliği büyük elçileri ile yemekte veya kahvaltıda bir araya gelerek CHP'nin taleplerini iletecek ve müzakere sürecinin durdurulmasına yönelik bir kararın kesinlikle alınmaması konusundaki CHP, görüşünü büyük elçilere bizzat iletecek. Türkiye'deki bütün iller birbirinden bağımsız değildir. Avrupa Birliğinin müzakere sürecinin durdurması İzmir'i etkiler, ama Hakkari'yi de etkiler."

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak ise döviz kurlarıyla ilgili çok ciddi sıkıntıların bulunduğunu savundu.

Hakkari'de kömür, doğal gaz ya da herhangi bir gıda maddesinin tamamen dövize bağlı olduğunu belirten Budak, şöyle konuştu:

"(Halkımız dolar satsın) dediler. Peki tamam, dolar satsın ama halkın cebinde dolar yok ki. İşsizlik durumu ortada. Dün Yüksekova'daydık. Yüksekova'nın caddeleri işsiz gençlerle dolu. Batıya gidin batıda da durum farklı değildir. Fakat batıda işsizlik ortalaması yüzde 10-12'ler civarındayken burada gördük ki yüzde 30'ların üzerinde. Bunun tek bir yolu var, siyasi istikrar. Ama ondan önce demokrasi, insan hakları, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı."

Heyet daha sonra Bulvar Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Sıradaki Haber