17 °c

CHP heyeti Muş'ta

MUŞ (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "Bu memleketin huzura barışa ve istikrara ihtiyacı varken CHP en doğru yoldadır. CHP şunu biliyor. Burada Kürt meselesini çözmeden kalkınmayı sağlamak mümkün değildir." dedi. CHP İstanbul milletvekilleri Ali Özcan, Didem Engin, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanlığınca...

Politika Haberi
CHP heyeti Muş'ta
CHP heyeti Muş'ta

MUŞ (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "Bu memleketin huzura barışa ve istikrara ihtiyacı varken CHP en doğru yoldadır. CHP şunu biliyor. Burada Kürt meselesini çözmeden kalkınmayı sağlamak mümkün değildir." dedi.

CHP İstanbul milletvekilleri Ali Özcan, Didem Engin, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP İl Başkanlığınca düzenlenen "15 Temmuz ve Sonrası" paneline katılmak üzere, kente geldi.

CHP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özcan, Kürt meselesinin, Doğu ve Güneydoğu'nun, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun sorunu olduğunu belirtti.

"Kürt meselesi doğru teşhis edildiğinde ve doğru bir yöntemle Kürtlerin demokratik, kültürel ve sosyal haklarına çözüm getirildiğinde bu mesele çözülmekle kalmıyor, önümüzde ekonomik kalkınmayı sağlayacak bir iklim ortamı da sağlayacak." diyen Özcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu memleketin huzura, barışa ve istikrara ihtiyacı varken CHP en doğru yoldadır. CHP şunu biliyor. Burada Kürt meselesini çözmeden kalkınmayı sağlamak mümkün değildir. İşsizlik ülkemizde yüzde 8'lerden 11.2'ye geldi. Ama bu bölgede işsizlik yüzde 15'tir. Bizim hedefimiz işsizliği yüzde 7.5'e düşürmek. Ama ilk öncelikli olarak bizim barışı getirmemiz lazım. Kürt-Türk kardeşliğini getirmemiz lazım. Kimse Kürt, Türk, Gürcü olduğu için ötekileştirilmemeli. Kimse bizim kimliğimizi elimizden alamamalı ve kimsenin de bunu siyasete kullanmaması gerekir."

CHP İstanbul Milletvekili Engin de Türkiye'de karamsar bir havanın olduğunu, halkın geleceğe yönelik umutlarını neredeyse kaybettiğini savundu.

Engin, "Bu karamsar ortamı tam tersine umuda çevirebilmek, toplumsal huzuru ve barışı güçlendirmek, AKP'nin yaptığı gibi ayrıştırarak, bölerek buradan bir çıkar sağlamak için değil, bölgemize daha çok önem vermek, hayalini kurduğumuz toplumsal barışı sağlamak için CHP olarak var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

Sıradaki Haber