17 °c

CHP'den "Geçmişe Saygı, Geleceğe Güven" etkinliği

MUĞLA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başkanlık sistemine ilişkin, "Biz Devlet Bahçeli'nin partisindeki milletvekillerini bu işe ikna edemediğini görüyoruz, edemeyeceğini de düşünüyoruz." dedi.Özel, CHP Marmaris İlçe Başkanlığının Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen "Geçmişe Saygı, Geleceğe Güven" etkinliğinde partililere hitap etti.Konuşmasında AK...

Politika Haberi
CHP'den Geçmişe Saygı, Geleceğe Güven etkinliği
CHP'den "Geçmişe Saygı, Geleceğe Güven" etkinliği

MUĞLA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, başkanlık sistemine ilişkin, "Biz Devlet Bahçeli'nin partisindeki milletvekillerini bu işe ikna edemediğini görüyoruz, edemeyeceğini de düşünüyoruz." dedi.

Özel, CHP Marmaris İlçe Başkanlığının Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen "Geçmişe Saygı, Geleceğe Güven" etkinliğinde partililere hitap etti.

Konuşmasında AK Parti'ye eleştirilerde bulunan Özer, CHP'lilerin birbirleriyle uğraşmamalarını isteyerek, "Bu ülkenin rejimini, insanların yaşam biçimini, ülkenin tüm kazanımlarını tehdit eden Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı gücünüzü kullanın. Var gücümüzle bastırıp bunları ortadan ikiye ayıracağız. Bu toplantılarda örgütün tamamının birbirini övdüğü, göklere çıkarttığı, parlattığı bir sürece ihtiyacımız var. Eksiği görmeyeceğiz, görsek de söylemeyeceğiz." dedi.

-"Bahçeli 'Badi Ekrem' gibi"

Özel, başkanlık sistemi için görülmemiş bir kampanya yürütüldüğünü ifade ederek, "Biz Devlet Bahçeli'nin partisindeki milletvekillerini bu işe ikna edemediğini görüyoruz, edemeyeceğini de düşünüyoruz. Devlet Bahçeli, Hababam Sınıfı'ndaki Badi Ekrem'in sınıf ile ayrı yönde gitmeleri gibi. Devlet Bahçeli ile milliyetçilerin durumu budur. Bahçeli tek başına saraya doğru yürüyor yolu açık olsun." diye konuştu.

MHP tabanı ile kavga etmemeleri konusunda partililerini uyaran Özel, MHP tabanının yüzde 95'inin başkanlık sistemine karşı olduğunu savundu.

Hükümetin oluşturulan "havuz medyası" ile "yalanlarını" bir saatte 50 milyon kişiye ulaştırdığını ileri süren Özel, "Bizim doğrularımız bir günde bir milyon kişiye ulaşıyor. CHP'in elindeki tek güç iyi eğitimli, namuslu üyeleri." diye konuştu.

-"Göğsümüzü siper edeceğiz"

CHP olarak başkanlık sisteminin geçmemesi için Mecliste iç tüzüğün verdiği tüm olanakları kullanacaklarını anlatarak, "İş oylamaya kalırsa o oylamanın namuslu, dürüst bir şekilde yapılması için göğsümüzü siper edeceğiz." sözlerine yer verdi.

Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın da katıldığı etkinlikte daha sonra partiye yeni üye olanlara rozetleri takıldı.

Sıradaki Haber