17 °c

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

ANTALYA (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilişkilerin askıya alınması kararıyla, AB'nin gerçek yüzünü gösterdiğini belirterek, "AB yıkılıyor ve kanaatimizce çökmekte olan AB ile Türkiye'nin arasına mesafe konulması, belli bir uzaklıktan bu yıkılışı seyretmesi Türkiye'nin menfaatinedir." dedi.Çeşitli...

Politika Haberi
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

ANTALYA (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilişkilerin askıya alınması kararıyla, AB'nin gerçek yüzünü gösterdiğini belirterek, "AB yıkılıyor ve kanaatimizce çökmekte olan AB ile Türkiye'nin arasına mesafe konulması, belli bir uzaklıktan bu yıkılışı seyretmesi Türkiye'nin menfaatinedir." dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Parlamentosunun geçen hafta aldığı Türkiye kararını değerlendirdi. Yapıcıoğlu, Avrupa Parlamentosunun, Türkiye'deki olağanüstü hal ilanı ve olağanüstü hal kapsamında yapılan bazı idari tasarruflar ve işlemler nedeniyle bu kararı aldığını anımsattı.

Avrupa Parlamentosunun kararı değerlendirilirken Avrupa'nın ikiyüzlülüğüne dem vurulduğunu ve Avrupa'nın çifte standart uyguladığının ortaya koyduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Mesela bir terör saldırısı gerçekleşti diye Fransa'nın bir yılı aşkın süredir olağanüstü hal ile idare edilmesine ses çıkarmayan Avrupa'nın, niçin Türkiye'nin olağanüstü hal ile idare edilmesine ve olağanüstü hal uygulamalarına bu derece tepki gösterdiğinden dem vurulur. Bize göre AB bu süreçte ikiyüzlülüğünü bırakmıştır. Şimdiye kadar Türkiye'ye karşı ikiyüzlü davranan AB şu anda Türkiye'ye karşı gerçek yüzünü ortaya koymuştur. AB yıkılıyor ve kanaatimizce çökmekte olan AB ile Türkiye'nin arasına mesafe konulması, belli bir uzaklıktan bu yıkılışı seyretmesi Türkiye'nin menfaatinedir. Zira AB yıkıldığı anda Birliğe üye olan ülkeler şu veya bu şekilde mutlaka bu yıkıntıdan paylarına düşen zararı alacaklardır."

Yapıcıoğlu, FETÖ'nün devletin kılcal damarlarına kadar sızdığını, polisten yargıya tüm kurumlarda köşe başlarının FETÖ mensupları tarafından tutulduğunu bildirdi. Yapıcıoğlu, bu örgütle mücadelenin olağan uygulamalarla yapılamayacağına işaret ederek, "Bir memleket düşünün ki generallerinin yarısı, polis teşkilatının, özellikle emniyette istihbarat, kaçakçılıkla mücadele ve terörle mücadeledeki amirlerinin büyük çoğunluğu, hakim ve savcılarının 3'te 1'i bir örgüte mensup. Bunlar bulundukları makamları kendi örgütünün çıkarları için kullanıyor. OHAL'in daha fazla uzamaması, bir an önce bu mücadelenin noktalanması ve olağan hale dönülmesi elbette bizim de talebimiz. Fakat bu mücadelenin yürütülmesinin bazı zorlukları vardır." ifadesini kullandı.

- Sivil anayasa isteği

2011 seçimlerinden sonra şu anda Mecliste grubu bulunan partilerin tamamı ve Meclis dışındaki muhalefetin büyük bir kısmının vatandaşa yeni bir anayasa sözü verdiğini belirten Yapıcıoğlu, vatandaşın inancına, örfüne, kültürüne, tarihe, geleneklere, toplumsal hafızaya uygun tamamen yeni ve sivil bir anayasa yapılması gerektiğini, fakat şu andaki Meclis tablosunun böyle bir şeyi mümkün kılmadığını savundu.

Yapıcıoğlu, partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili taslak çıktıktan sonra, hukukçu ekiple görüşüp parti olarak değerlendirmede bulunacaklarını ve memleketin lehine bir taslaksa destekleyeceklerini dile getirdi.

Geçen hafta geri çekilen erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemenin de kamuoyuna yeterince anlatılamadığını ifade eden Yağcıoğlu, toplumun tamamen meşru gördüğü, düğünle dernekle evlendirilen gençlere tecavüzcü damgası vurulmaması, çocuklara tecavüz edenlere ise en şiddetli şekilde ceza verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sıradaki Haber