17 °c

Maden ocağındaki heyelan

BALIKESİR (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dün gece itibarıyla Siirt Silvan'da heyelan vesilesiyle özel bir bakır maden ocağında heyelan altında kalan 16 çalışanın 4'ünün ne yazık ki cesetleri çıkarıldı. Şuan 11 veya 12 işçinin heyelan altından çıkartılması çalışmaları devam ediyor." dedi.Müezzinoğlu, Balıkesir Valiliği tarafından özel bir otelde...

Politika Haberi
Maden ocağındaki heyelan
Maden ocağındaki heyelan

BALIKESİR (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dün gece itibarıyla Siirt Silvan'da heyelan vesilesiyle özel bir bakır maden ocağında heyelan altında kalan 16 çalışanın 4'ünün ne yazık ki cesetleri çıkarıldı. Şuan 11 veya 12 işçinin heyelan altından çıkartılması çalışmaları devam ediyor." dedi.

Müezzinoğlu, Balıkesir Valiliği tarafından özel bir otelde düzenlenen "İl Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Siirt'teki bakır madeninde meydana gelen heyelana ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtarma faaliyetlerinin hızla devam ettiğini aktaran Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Dün gece itibarıyla Siirt Silvan'da heyelan vesilesiyle özel bir bakır maden ocağında heyelan altında kalan 16 çalışanın 4'ünün ne yazık ki cesetleri çıkarıldı. Şuan 11 veya 12 işçinin heyelan altından çıkartılması çalışmaları devam ediyor. Çalışanlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Vefat eden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ümitsiz olmamak gerekir. Hızla heyelan altında kalanları kurtarmak için, 8 kamyon, 3 iş makinesi ve profesyonel kurtarma ekipleri var. İnşallah bugün onlardan sevindirici haber alırız."

Toplantı hakkında da bilgi veren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak öncelikle büyük illerimizden başlayarak, valiliklerin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediye Başkanları, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlarını ve milletvekillerini davet ettiğimiz değerlendirme toplantısını Balıkesir'de gerçekleştiriyoruz. Bugün Balıkesir'de özelikle çalışma hayatının dinamikleri ve çalışma hayatıyla ilgili odalarımızdan, temsilcilerimizden ve sendikalarımızdan gelecek önerileri değerlendirecek bir toplantı yapacağız. Bunun dışında, Bakanlığımız dışında Balıkesir'i ilgilendiren farklı konuları arkadaşlarla birlikte değerlendireceğiz."

Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, bazı milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.



Sıradaki Haber