17 °c

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk:

MERSİN (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminde ülkenin adeta bir felaketin eşiğinden döndüğünü söyledi.Öztürk, Mersin'in Erdemli ilçesinde parti teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, çok kritik günlerden geçildiğini belirtti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hedeflerine ulaşsaydı Türkiye'de sıkıntılı günlerin...

Politika Haberi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk:

MERSİN (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminde ülkenin adeta bir felaketin eşiğinden döndüğünü söyledi.

Öztürk, Mersin'in Erdemli ilçesinde parti teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, çok kritik günlerden geçildiğini belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hedeflerine ulaşsaydı Türkiye'de sıkıntılı günlerin yaşanacağını dile getiren Öztürk, "Türkiye bir felaketin eşiğinden döndü. Bundan sonra devleti yönetenlerin daha dikkatli, biraz daha ciddi biraz daha duyarlı ve biraz daha öngörülü olması gerektiğini bu vesileyle görmüş ve anlamış olduk. Hala sıkıntılı durum devam ediyor ve sıkıntı geçmiş değil. Bu nedenle hem AK Parti'nin hem de bu ülkenin MHP ve ülkücülere şiddetle ihtiyacı var." diye konuştu.

Öztürk, bir partilinin sorusu üzerine, AK Parti ile bir ittifak içinde olmadıklarını, MHP'nin dik duruş gösterip devlete sahip çıktığını söyledi.

Türkiye'yi bölmek ve parçalamak isteyen çok sayıda düşman olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Demokrasi ile darbenin bir araya gelmesi mümkün mü? Demokrasi havarisi geçinen 28 Avrupa ülkesi neredeyse darbecileri 'Neden darbeyi başarılı kılmadınız' diye yargılayacaklar. Şunu hiç unutmayın ülkeler arası kesinlikle dostluk olmaz. Olsa olsa menfaatler vardır ama bizimle ortak menfaatlerini koruyup kollayacak kimse de kalmadı. Etrafımız teröristlerle sarılmış bir vaziyette. Her saniye ne olacak endişesiyle yaşıyoruz. Böyle bir ortamda ne AK Parti'si ne CHP’si hiçbirisi bizi ilgilendirmiyor. Bizi sadece devletimiz ilgilendiriyor. Dolayısıyla kendimize üç kuruşluk menfaat sağlayacağız diye devletin gitmesine kesinlikle göz yumamayız. MHP’nin bu duruşu yeni değil ki. Bu ülke için daha önce de aynı duruşumuzu sergiledik. MHP'nin dik duruşundan değişiklik yok. Devlet ve milletin bekası söz konusu olduğu vakit bizim tavrımız bellidir, bugün de aynı tavrı ortaya koyuyoruz."

Öztürk, darbe girişimi sonrası haksız yere ihraç edildiği, gözaltına alındığı veya tutuklandığı iddiasıyla 9 bin 700 kişinin kendilerine müracaat ettiğini bildirerek, bunlarla ilgili girişimlerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber