17 °c

MHP Grup Başkanvekili Usta:

SAMSUN (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalara ilişkin, "Bu mücadele hiçbir şekilde esnetilmemeli, gevşetilmemeli ve sulandırılmamalı, fakat mücadele yapılırken çok dikkat edilmesi, hukuk içinde kalınması lazım. Hukukun dışına çıkıldığında önümüzdeki on yılları riske atacak, kardeşliği...

Politika Haberi
MHP Grup Başkanvekili Usta:
MHP Grup Başkanvekili Usta:

SAMSUN (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalara ilişkin, "Bu mücadele hiçbir şekilde esnetilmemeli, gevşetilmemeli ve sulandırılmamalı, fakat mücadele yapılırken çok dikkat edilmesi, hukuk içinde kalınması lazım. Hukukun dışına çıkıldığında önümüzdeki on yılları riske atacak, kardeşliği bozacak birtakım hususlar olabilir." dedi.

Usta, partisinin Samsun İl Başkanlığında vatandaşlarla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usta, FETÖ'ye karşı devletin, hükümetin yürüttüğü bir mücadele bulunduğunu belirterek, FETÖ'yü devletin varlığı ve birliği açısından son derece tehlikeli gördüklerini ifade etti.

Erhan Usta, "Bizim onlara karşı tutumumuz çok net. Bu mücadele hiçbir şekilde esnetilmemeli, gevşetilmemeli ve sulandırılmamalı, fakat mücadele yapılırken çok dikkat edilmesi, hukuk içinde kalınması lazım. Hukukun dışına çıkıldığında önümüzdeki on yılları riske atacak, kardeşliği bozacak birtakım hususlar olabilir. Bunlara neden olunmaması lazım." diye konuştu.

"Bana göre hükümetin bu mücadeleyi yaparken stratejisinde hata oldu." diyen Usta, şöyle devam etti:

"Aşırı şekilde tabana yayılarak mücadele yapılmaya çalışılıyor. Bu da mağduriyete sebep olabiliyor. Biz mağduriyet söylemini aşırı şekilde dile getirerek mücadelenin aksamasını istemiyoruz ama bu insanlar da bizim insanımız. Bunların da ekmeğinden, aşından olmaması lazım. Sürekli hukuk içinde kalması yönünde uyarıyoruz. Hükümetin strateji bakımından hatası şu oldu. Bu işe tabandan mı tepeden mi başlanmalıydı? Bana göre tepeden başlanmalıydı. Bugüne kadar siyasi uzantılarına, özellikle AK Parti içindeki siyasi uzantılara yönelik bir operasyon yok. Sürekli Genel Başkanımızın ifade ettiği, Yurtta Sulh Konseyi kimdir, kimler adına o bildiri o gece okundu? Bunlarla ilgili herhangi bir tespit de yok."

Bunlar yapılmamışken kendilerine gelen bazı insanların FETÖ ile sempatizan düzeyinde bile bağları bulunmadığını, mağdur olduklarını iddia ettiklerini aktaran Usta, "100-200 binleri bulan, aileleri ile 1-2 milyonu bulacak şekilde bir mücadele, sonuç alınabilecek bir mücadele değil. Bunu da görüyoruz. Biz de elimizden geldiğince mağdur insanlar varsa bunların mağduriyetlerinin giderilmesi için kurumlar nezdinde çalışmalar yapacağız. Tabii buna inanıyor olmamaz lazım. Mağdur olduğuna inandığımız insanların dertlerini kendimize dert ediniyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin terör örgütleri FETÖ ve PKK bakımından beka sorunu yaşadığını, bu anlamda ülkenin birliği ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Birlik beraberlikten ayrılmamamız, hoşgörü iklimini ülkemize hakim kılmamız lazım. Bunları yaparsak önümüzdeki günler çok daha güzel, çok daha parlak olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Usta, vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayarak, bunun kıymetinin toplum olarak bilinmesi gerektiğini kaydetti.


Sıradaki Haber