17 °c

MHP TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Geçmişte yedi düvele yenilmedik, Allah’ın izniyle terörizme de boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Nice kuşatmaları yardık, yine yaparız." dedi. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya "Yine hüzünlü, yine acı doluyuz. Umut ve heyecan içinde karşıladığımız 2017'de terör bir kez daha zalim yüzünü gösterdi."...

Politika Haberi
MHP TBMM Grup Toplantısı
MHP TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Geçmişte yedi düvele yenilmedik, Allah’ın izniyle terörizme de boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Nice kuşatmaları yardık, yine yaparız." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya "Yine hüzünlü, yine acı doluyuz. Umut ve heyecan içinde karşıladığımız 2017'de terör bir kez daha zalim yüzünü gösterdi." diyerek başladı.

Türkiye'nin asimetrik bir saldırının, barbar bir akının, vicdansız bir operasyonun odağı ve hedefinde bulunduğunu belirten Bahçeli, Türk milletinin tarihte eşine az rastlanır bir husumet kapanında olduğunu dile getirdi.

"Hedef esasen Türkiye'dir. Hedef milli birlik ve kardeşliğimizdir." ifadesini kullanan Bahçeli, "Türk milletinin tarihsel varlığından rahatsız olan düşman çevreler FETÖ'yü, IŞİD'i, PKK'yı, PYD-YPG'yi ve DHKP-C'yi infaz ve yıkım için görevlendirmişlerdir. Terör örgütlerinin kökünü kurutmak önemli olduğu kadar, bunları destekleyen, elinden tutan, besleyip palazlandıran asıl suçlularla yüzleşmek, daha da ötesi hesaplaşmak mecburi hal almıştır." değerlendirmesinde bulundu.

-"Terörizmi yok etmekten başka seçeneğimiz yok"

Bahçeli, bildik yöntemlerle, şablon politikalarla, klasikleşmiş uygulamalarla terör örgütlerinin durdurulamadığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bu durum karşısında terörizmi döktüğü kanda boğmak, teröristleri tümden imha etmek için ya bir yol bulmalıyız ya da bulamıyorsak yeni bir yol yapmalıyız. Türkiye, hainlerin kanlı eylemlerine mahkum değildir. Ödediğimiz bedeller çok ağırdır. Karşı karşıya olduğumuz zincirleme suikast dehşet vericidir. Bu darboğazdan çıkmalıyız. Bu oyunu hep birlikte bozmak durumundayız. Biliniz ki terörizmi yok etmek dışında ikinci bir seçeneğimiz, bir başka şansımız yoktur ve bu, ancak ve ancak yeni bir Milli Mücadele ruhuyla başarılabilecektir. Aksi halde terörizm Türkiye'yi yutacaktır.

20 Temmuz 2015'ten bu tarafa kanımız akıyor, canımız yanıyor, devamlı kara toprağa düşüyoruz. 20 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; aralarında 600 askerimizin, 382 polis ve bekçimizin, 63 korucumuzun, 35 sivil memurumuzun olduğu bin 80 evladımız şehit olmuş, 663 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaklaşık 2 bin 105 askerimiz, bin 564 polisimiz, 74 korucumuz, 4 bin 277 vatandaşımız yaralanmıştır. Yalnızca 2016 yılında toplam şehit sayımız 839'dur. Sorarım sizlere, bu tablo milli bir yıkım değildir de nedir?"

-"Tehlike çok yakın, çok büyük ve çok ciddi"

Bahçeli, amaçlarının eleştiri olmadığını, eğer olsaydı siyasi sorumluları yerden yere vuracak pek çok konunun çıkacağını belirterek, "Türkiye uçurumun kenarındayken, milletimiz feryat figan ederken sert ve amansız siyasi tenkitler, yoğun tartışma ve polemikler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bilakis terörizme karşı teşkil edilmesi gereken ortak cephe ve ortak akıl hasar alacaktır. Bizim de buna hiç niyet ve hevesimiz yoktur." dedi.

Maruz kalınan tehlikelerin "çok yakın, çok büyük ve çok ciddi" olduğunu kaydeden Bahçeli, hunhar saldırıların Türk milletinin tamamına yönelik olduğunu söyledi.

Kurşunların, aynı zamanda MHP'li, AK Parti'li, CHP'li ve bir başka partili ayrımı yapmadığını vurgulayan Bahçeli, "Bombalar dil, din, köken ve yöre farkı gözetmeksizin patlatılmaktadır. O halde karşımızda gittikçe yayılan husumet yangınını söndürmek, hızlanan şiddet seline hep birlikte set çekmek ertelenemez, geciktirilemez bir ihtiyaçtır. Durmak akılsızlıktır. Buradayız, buna sonuna kadar varız ve hazırız. Geçmişte yedi düvele yenilmedik, Allah'ın izniyle terörizme de boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Nice kuşatmaları yardık, yine yaparız." diye konuştu.

(Sürecek)

Sıradaki Haber