17 °c

"Milli Tarım Projesi" toplantısı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hamdolsun bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız. Mesele artık kanı yerde koyma, koymama boyutunu aşmıştır. Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik her saldırıya, her ihanet girişimine öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha kimse değil teşebbüs etmek, böyle bir niyeti aklından dahi geçiremeyecektir."...

Politika Haberi
Milli Tarım Projesi toplantısı
"Milli Tarım Projesi" toplantısı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hamdolsun bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız. Mesele artık kanı yerde koyma, koymama boyutunu aşmıştır. Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik her saldırıya, her ihanet girişimine öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha kimse değil teşebbüs etmek, böyle bir niyeti aklından dahi geçiremeyecektir." dedi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Milli Tarım Projesi" toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan, 15 Temmuz'da halkın her kesimiyle birlikte çiftçilerin de ülkesinin ve milletinin bekası söz konusu olduğunda neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiğini bildirdi.

15 Temmuz gecesi Kazan'daki Akıncı Üssü'nde F-16 savaş uçaklarının kalkmaması için tarlasını yakan çiftçiyi hatırlatan Erdoğan, "O zekaya bak zekaya. Ne yaptı, tarlasını yaktı. Niye yaktı, F-16'lar nerede kim var, bunu göremesin diye. İşte kardeşimiz burada, kendisine milletim adına teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsun." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain darbe girişiminde çiftçilerin gösterdiği kahramanlığa dikkati çekerek, "Kimisi traktörüne atladı, traktörüyle beraber gitti, biçerdöveriyle beraber gitti. Niye? Senin F-16'ın varsa, benim de traktörüm var, senin helikopterin varsa benim de kamyonum var dedi. Hepsi, anında. Ve benim hanım kardeşlerim de boş durmadı. Baktım hanım kardeşlerim direksiyonun başına geçti, kamyon sürüyor." diye konuştu.

Darbe girişimi sonrası samanlarını ateşe veren çiftçinin, kendisine zararının tazmini teklif edildiğinde, "Biz o samanları Allah için, vatan için yaktık." diyerek milletin asaletini bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Akıncı Üssü'nün önüne gidip darbecilerin karşısına dikilen ve çoğunluğu çiftçi olan Kazanlı kardeşlerimizden 9 tanesi orada şehit olmuştur. Pek çok şehrimizde çiftçilerimiz darbecilere katılmak isteyenlere engel olmak amacıyla traktörleriyle birlikte kışlaların kapılarının önlerine gelip saflarını belli etmiştir. Böyle bir millete kim diz çöktürebilir? Soruyorum. Böyle bir milleti kim teslim alabilir?"

- "Mağdur ve mazlumların yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendi içimizde bu şekilde dimdik ayakta durmakla kalmayıp, çevresindeki dost ve kardeş toplumlara da her türlü desteği verdiğini bildirdi.

Erdoğan, "Suriye'de bunun için varız, Irak'ta bunun için varız, dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumların yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz 'Kendin için istediğini mümin kardeşin için de istemedikçe kamil iman sahibi olamazsın.' ikazına uymakla mükellefiz. İnşallah kendi meselelerimizle birlikte coğrafyamızdan başlayarak umudunu bize bağlamış tüm kardeşlerimizin güvene, huzura, refaha kavuşacağı günler yakındır." diye konuştu.

Sakarya'da cumartesi günü, Mardin'in Derik ilçesinde teröristler tarafından alçakça ve sinsice katledilen Kaymakam ve İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Belediye Başkanı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesine katıldığını hatırlatan Erdoğan, "Orada gördüğüm manzara, ateş düştüğü yeri yakar misali, bir yönüyle yürekleri sızlatan bir manzaraydı. Ama kaymakamımızın gerek babasının, gerekse eşinin ve diğer yakınlarının gösterdikleri sağlam duruş ve metanet ülkem ve milletim adına geleceğimize olan güvenimi, inancımı bir kez daha güçlendirdi. Muhammet Fatih kardeşimizin şehadeti öfkemizi ve üzüntümüzü artırırken aynı zamanda bölücü terör örgütüyle olan mücadele azmimizi de biledi, artırdı." ifadesini kullandı.

- "Dünyayı dar etmezsek yazıklar olsun bize"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı olarak hükümete, Genelkurmay Başkanı ve Başkanlığına, İçişleri Bakanlığına, kuvvet komutanlıklarına, tüm güvenlik ve istihbarat teşkilatları ile köy korucularına bir mesaj veren Erdoğan, şu görüşleri aktardı:

"Hamdolsun bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık, koymayacağız. Mesele artık kanı yerde koyma, koymama boyutunu aşmıştır. Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik her saldırıya, her ihanet girişimine öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha kimse değil teşebbüs etmek, böyle bir niyeti aklından dahi geçiremeyecektir. Bu ülkenin askerini, polisini, korucusunu, kaymakamını, muhtarını, belediye başkanını, herhangi bir memurunu, vatandaşını öldüren terör örgütüne de onlara yardım ve yataklık eden, siyasi destek veren herkese de dünyayı dar etmezsek yazıklar olsun bize."

Yeni güvenlik konsepti ile PKK'nın veya bir başka terör örgütünün, çapı ne olursa olsun, hiçbir eylemine karşı en küçük bir müsamaha ve tereddüt olmayacağını belirten Erdoğan, "Tam tersine böyle bir durumda var gücümüzle terör örgütünün tepesine binecek, bilinen bilinmeyen ne kadar adamı, destekçisi, yardakçısı varsa hepsini de hukuk çerçevesinde hak ettiği cezaya çarptıracağız."​ dedi.

(Sürecek)

Sıradaki Haber