17 °c

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Afganistan'ın yaklaşık 39 yıldır farklı mücadeleler içinde olduğunu belirterek "Ümidimiz o ki kısa zamanda Afganistan'da barış, huzur sağlanır, bu iç çatışmalar ortadan kalkar" dedi. Karamollaoğlu, beraberindeki heyetle Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Ceyhun'u ziyaret etti. Türkiye ile Afganistan...

Politika Haberi
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Afganistan'ın yaklaşık 39 yıldır farklı mücadeleler içinde olduğunu belirterek "Ümidimiz o ki kısa zamanda Afganistan'da barış, huzur sağlanır, bu iç çatışmalar ortadan kalkar" dedi.

Karamollaoğlu, beraberindeki heyetle Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Ceyhun'u ziyaret etti. Türkiye ile Afganistan arasında tarihi bir bağ olduğunu belirten Karamollaoğlu, son zamanlarda bu birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bazı ülkelerin Afganistan'da yaşanan zulme sessiz kaldığını ifade eden Karamollaoğlu, "Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle Afganistan, yaklaşık 39 yıl oldu, hep farklı bir mücadelenin içinde bulundu. Ümidimiz o ki kısa zamanda Afganistan'da inşallah barış, huzur sağlanır, bu iç çatışmalar ortadan kalkar." dedi.

Karamollaoğlu, İslam ülkelerine zarar vermek ve bu ülkelerin bütünlüğünü bozmak isteyenlerin farklı yollara başvurduğuna değinerek, bunun en etkili iki unsurlarından birinin etnik, diğerinin mezhepsel çatışma olduğunu belirtti.

Bu oyunu görmelerine rağmen büyük bir kesimin kendisini bu oyunun içinden kurtaramadığına vurgu yapan Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Sıkıntılar var, sıkıntıların artması bir bakıma sonuca da yaklaştığımızın işaretidir. İnşallah bir araya gelir bu problemleri çözme gayretine gireriz. İçinde bulunduğumuz şartlar bölgemizde bizi de sıkıntıya soktu. Dört bir yandan, her yönden bayağı bir sıkıntımız var. Bir taraftan terör, diğer taraftan civarımızdaki ülkelerde meydana gelen iç çatışmalar, ekonomik sıkıntılar, bir taraftan Türkiye'nin bugüne kadar dostu kabul edilen bütün ülkeler arasında birtakım rahatsızlıklar doğuruyor. Biz bunun da çözüleceğine inanıyoruz."

Büyükelçi Ceyhun da Karamollaoğlu'nu tebrik ederek, birlikte iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.


Sıradaki Haber