17 °c

TBMM Başkanvekili Aydın'ın kabulü

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze'yi kabul etti.Divan Salonundaki kabulde konuşan Aydın, Janelidze ve beraberindeki heyeti Türkiye'de görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.Gürcistan'ın Ekim ayı içerisinde son derece özgür ve demokratik bir seçim süreci geçirdiğini, Türkiye'nin de bu durumu memnuniyetle gözlemlediklerini...

Politika Haberi
TBMM Başkanvekili Aydın'ın kabulü
TBMM Başkanvekili Aydın'ın kabulü

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze'yi kabul etti.

Divan Salonundaki kabulde konuşan Aydın, Janelidze ve beraberindeki heyeti Türkiye'de görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Gürcistan'ın Ekim ayı içerisinde son derece özgür ve demokratik bir seçim süreci geçirdiğini, Türkiye'nin de bu durumu memnuniyetle gözlemlediklerini ifade eden Aydın, "Bu seçim sonuçlarının Gürcistan'ın refahını daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Gürcistan'ı klasik bir komşu ülke olarak değil, önemli bir stratejik ortak olarak görmekteyiz. Ülkelerimiz arasındaki temas bunun en güzel göstergesidir." dedi.

Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Türkiye'yi ilk Gürcistan Başbakanı'nın ziyaret ettiğini hatırlatarak, bunun da Gürcistan'ın Türkiye'nin demokratik kurumlarına verdiği desteğin göstergesi olduğunu aktardı.

Gürcistan'ın istikrarı, güveni ve refahını Türkiye olarak son derece önemsediklerinin altını çizen Aydın, bu bağlamda tüm sorunları toprak bütünlüğü ve egemenliği doğrultusunda çözmesini arzu ettiklerini, bu konuda Türkiye olarak tam destek verdiklerini dile getirdi.

- "FETÖ 170 ülkede kurumları olan çok büyük ve tehlikeli bir örgüttür"

Ahmet Aydın, bölgenin ve özellikle Türkiye'nin ciddi terör tehditleri ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Suriye ve Irak'ta barınan DEAŞ'ın intihar saldırılarının yanı sıra roket ve bombalarla Türkiye'ye doğrudan saldırı düzenlediğinin altını çizen Aydın, şunları söyledi:

"PKK terör örgütü de 30 yıldan beri ülkemize ve milletimize büyük zararlar vermektedir. Komşu coğrafyalardaki ihtilaflardan kaynaklanan güvenlik sorunları, tehdit ve terör saldırılarını da etkilemektedir. DHKP/C de bir terör örgütü olup ülkemize zarar vermektedir."

Türkiye'nin 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından planlanan ve hayata geçirilen terörist bir darbe girişimi ile karşı karşıya geldiğini belirten Aydın, "Bu darbe girişimi anayasal düzenimizi, demokrasimizi, hükümetimizi, Cumhurbaşkanımızı ve bütün milletimizi hedef almıştır. Sıradan bir darbe girişimi değildi. Bu adeta, Türkiye'yi işgal, ülkeyi bölme hareketiydi. 15 Temmuz sonrasında da halen barındığı kurumlar münasebetiyle anayasal düzenimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Mücadelemizi bu yönde sürdürüyoruz." diye konuştu.

FETÖ'nün uluslararası çapta iş çevreleri ve kültür çevrelerinden oluşan geniş bir ağa sahip olduğunu ifade eden Aydın, "FETÖ 170 ülkede kurumları olan çok büyük ve tehlikeli bir örgüttür. Bu grup sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için ve uluslararası barış için son derece tehlikeli bir örgüttür. Bu nedenle hain terör yapısının faaliyetleri Türkiye'nin sınırları ötesinde de engellenmelidir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Janelidze ve beraberindekiler, Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı İsrafil Kışla eşliğinde darbe girişimi sırasında bombalanan Meclisin zarar gören alanlarında incelemede bulundu.


Sıradaki Haber