17 °c

TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavga sırasında AK Partinin kimseye saldırmadığını belirterek, "Egemenliğin temel söz hakkı yeri olan bu kürsüyü, işgalden kurtardık." dedi.TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "basın özgürlüğü" ile ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi. Öneri üzerinde söz alan MHP...

Politika Haberi
TBMM Genel Kurulu
TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavga sırasında AK Partinin kimseye saldırmadığını belirterek, "Egemenliğin temel söz hakkı yeri olan bu kürsüyü, işgalden kurtardık." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "basın özgürlüğü" ile ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bir mesleğin, hiç kimseye suç işleme imtiyazı vermemesi gerektiğini kaydetti. Akçay, "İster gazeteci, ister başbakan, ister milletvekili, ister bir yargı mensubu olunuz, mutlaka birleşmemiz gereken en önemli ortak nokta hukuk olmalıdır." diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, özgür basının olmadığı bir ülkeye, hiçbir standartta demokratik ülke denilemeyeceğini söyledi. Paylan, "Eleştirilmekten korkmayın, eleştirilmemekten korkun. Eleştiri bir ayna tutmaktır." ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Diyelim ki herhangi bir partiden cumhurbaşkanı seçildi. Bir gün, diğer partiden bir milletvekilinin televizyondaki konuşmasından hoşlanmadı, ağır eleştirisi hoşuna gitmedi. Ertesi sabah genel sekreteri çağırıp 'Boş işler bakanlığı ihdas ettim, bu milletvekilini buraya bakan yaptım." diyecek. Bakan yapıldıktan bir dakika sonra da bakanlıktan alacak. Ne olacak? Milletvekilliği düşmüş olacak ve öğleden sonra tutuklatacak. Böyle bir anlayışa 'dur' demeliyiz." görüşünü bildirdi.

- "Genel Başkan Yardımcımın burnunu kim kırdı?"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün Genel Kurulda cumhuriyet tarihinde görülmemiş çirkin bir olayın meydana geldiğini söyledi.

Kürsünün, milletvekilleri tarafından işgal edildiğini dile getiren Elitaş, "Televizyon televizyon gezip 'AKP bize saldırdı' deniliyor. Kim saldırdı? Benim Genel Başkan Yardımcımın burnunu kim kırdı?" dedi.

Elitaş, şunları kaydetti:

"Bir milletvekili 'Bazıları tekbir getiriyordu, IŞİD'in nefretini gözlerinde gördüm' diyerek tweet atıyor. Bu, ahlaksızlıktır. Bir kadın milletvekili 'Bana saldırıldı' diye ortaya çıkıyor. Bu da haysiyetsizliktir. Yalan varsa en büyük haysiyetsizliktir. Burada ben oyumu kulanırken benimle ilgili görüntü çekmek kimsenin hakkı değildir. Ancak CHP milletvekillerinde büyük bir kaset yapma sevdası var. Vazgeçin şu kaset sevdasından. Aramda 1 metre mesafe var, canlı yayın yapıyor. O kadın milletvekiline dokunmadım, sadece sözle uyardım ama bu milletvekili çıkıyor 'Grup başkanvekili bana saldırdı' diyor. Ne idare amirimiz ne ben o kadın milletvekiline kesinlikle dokunmadık, yaptığı işin yanlış olduğunu söyledik."

Bir milletvekilinin bacağından ısırıldığını anlatan Elitaş, "Biz burada milletvekillerinin görev yaptığını zannediyoruz. Bir milletvekili bacağından ısırılır mı? Bu yakışık alır mı, doğru iş mi?" diye konuştu.

- "Köpek giremez"

Genel Kurulda, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, oturdukları sıralarından, üzerinde "Dikkat, köpek giremez" yazılı afiş gösterdi.

Satır ve Enç'e, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, dün yaşanan kavga sırasında, kürsünün yanındayken, birkaç AK Parti'li milletvekilinin tekbir getirdiğini savundu. Erdoğdu, "Bizden birkaç arkadaş da 'Cumhuriyet, Atatürk' diye bağırdı, bunu da garipsedim." dedi. Erdoğdu'ya, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Nasıl 15 Temmuz'da burayı bombalardan koruduysak, dün de Meclisin içine attığınız bombayı engellemeye çalıştı arkadaşlarımız. Meşru eylemimizi gerçekleştirdik. Bu çok sınırlı bir süre olacaktı ama gelip AKP'liler saldırdı." ifadelerini kullandı.

Gök, hiçbir CHP'li milletvekilinin haysiyetsiz olmadığını, öyle bir itham varsa gidip mahkemelerde hesaplaşılması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "(Tıpkı IŞİD'liler gibi tekbir getirerek saldırdı) benzetmesi çok kırıcı, haksız, yanlış, kışkırtıcı bir benzetme." diye tepki gösterdi.

Yeniden söz alan Elitaş da "AK Parti kimseye saldırmadı. Egemenliğin temel söz hakkı yeri olan bu kürsüyü işgalden kurtardık." diye konuştu.

Sıradaki Haber