17 °c

3. Sağlık Ekonomisi Kongresi

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Hüseyin Çelik, Türkiye'nin kişi başı sağlık harcamaları ile sağlık göstergeleri ve topluma sunduğu sağlık hizmetinin kapsamı, yaygınlığı gibi birçok parametreyi değerlendirerek, harcanan parayla elde edilen kazanımlara bakıldığı zaman ortaya bir "Türk mucizesi" çıktığını söyledi.Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği...

Sağlık Haberi
3. Sağlık Ekonomisi Kongresi
3. Sağlık Ekonomisi Kongresi

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Hüseyin Çelik, Türkiye'nin kişi başı sağlık harcamaları ile sağlık göstergeleri ve topluma sunduğu sağlık hizmetinin kapsamı, yaygınlığı gibi birçok parametreyi değerlendirerek, harcanan parayla elde edilen kazanımlara bakıldığı zaman ortaya bir "Türk mucizesi" çıktığını söyledi.

Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği (SEPD) tarafından düzenlenen 3'üncü Sağlık Ekonomisi Kongresi, Ankara'da bir otelde yapıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Dr. Çelik, SEPD'in yaptığı güzel etkinlikler olduğuna işaret ederek, kendisinin de bu etkinliklerden dolayı derneğin üyesi olduğunu dile getirdi.

Hüseyin Çelik, Türkiye'nin sağlık alanında birçok ülkeden önde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin kişi başı sağlık harcamaları ile sağlık göstergeleri ve topluma sunduğu sağlık hizmetinin kapsamı, yaygınlığı gibi birçok parametreyi değerlendirerek, harcanan parayla elde edilen kazanımlara bakıldığı zaman ortaya bir 'Türk mucizesi' çıkıyor. Bununla da yetinme şansımız yok, daha iyi ve daha kapsamlı uygulamalar için Bayın Bakanımızın liderliğinde sağlıkla dönüşümün ikinci fazı çalışmalarını başlattık. İkinci fazın ana esprisi ise bu zamana kadar ana eksende yürüdüğümüz politikaları sürdürme anlamına geliyor."

Müsteşar Yardımcısı Çelik, yılbaşından sonra şehir hastaneleri uygulamasının 3 şehirde başlatılacağını söyleyerek, "Şehir hastahaneleri kapsamında önümüzdeki 1 ya da 2 ay içerisinde Mersin, arkasından Yozgat ve Isparta'da hastanelerin arka arkaya açıldığını göreceğiz. Artık vatandaşlarımız bu şehir hastanelerinden hizmet alacaklar." dedi.

Genel Sağlık Sigortasını uygulayan çok az ülke olduğunu belirten Hüseyin Çelik, 2008'den itibaren bütün vatandaşların çalışma statüsüne bağlı olmaksızın diğer çalışanlarla Genel Sağlık Sigortası kapsamında aynı haklara sahip olduğunu bildirdi.

Çelik'in konuşmasının ardından kongreye sunumlarla devam edildi. Kongrede 2 panel, 14 sözel bildiri, 6 poster bildiri ve 2 kurs etkinliği de düzenlenecek.

Sıradaki Haber