17 °c

Akdağ, Yozgat Şehir Hastanesi inşaatını inceledi

YOZGAT (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Biz milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz 14 senedir arkamızda durdu bizi destekledi. Tabii ki bu borcu ödemek zorundayız. İçinde bulunduğumuz hastane bu borcu ödemenin nişanelerinden birisidir." dedi.Bakan Akdağ, Yozgat'ta yapımı devam eden Şehir Hastanesi'ni inceleyerek firma yetkililerinden bilgi aldı.İncelemenin ardından basın...

Sağlık Haberi
Akdağ, Yozgat Şehir Hastanesi inşaatını inceledi
Akdağ, Yozgat Şehir Hastanesi inşaatını inceledi

YOZGAT (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Biz milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz 14 senedir arkamızda durdu bizi destekledi. Tabii ki bu borcu ödemek zorundayız. İçinde bulunduğumuz hastane bu borcu ödemenin nişanelerinden birisidir." dedi.

Bakan Akdağ, Yozgat'ta yapımı devam eden Şehir Hastanesi'ni inceleyerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akdağ, bu hastanelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık konusundaki vizyonunun açık bir nişanesi olduğunu söyledi.

Hastanenin kamu özel ortaklığıyla yapıldığını aktaran Akdağ, şunları kaydetti:

"Yani bu işin patronu devlettir, hükümetimizdir. Hizmet verirken de Sağlık Bakanlığı olarak hizmet vereceğiz. Ancak buradaki binanın yapılması ve daha sonra işletilmesiyle ilgili birçok ayrıntıdan sorumlu firma grubu bu işleri yapacak. Biz de bu firma grubuna 24 yıl boyunca ödeme yapacağız. Yani bir hastane binasını yaptırıp, parasını peşin ödeyip, sonradan o hastane binasında çıkan problemlerle uğraşmak, boğuşmak, müteahhidi aramak yerine bu sefer çok kaliteli bir hastane binasına kısa sürede sahip olup, ödemeleri 25 yıla yaymış oluyoruz."

Bunu da vatandaşın bir an önce hizmet alabilmesi için yaptıklarını vurgulayan Akdağ, en kaliteli hizmete layık olan Yozgatlı ve 80 milyon Türk milletine de bunun yakışacağını ifade etti.

Bakan Akdağ, hastanenin 16 ayda bu noktaya geldiğini, 1-2 ay içerisinde de açacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yani bir buçuk yıl içerisinde 141 bin metrekare bir binayı, -hastane binaları kompleks binalardır, bir okul, üniversite binası, yurt yaptırmaya benzemez, birçok kompleks özelliği var- Bozok yaylasına, yiğidin harman olduğu yere dikmek her babayiğidin harcı değildir. Bu Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla onun öncü liderliğiyle muvaffak olduğumuz bir husustur. Biz milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz 14 senedir arkamızda durdu bizi destekledi. Tabii ki bu borcu ödemek zorundayız. İçinde bulunduğumuz hastane bu borcu öde menin nişanelerinden birisidir."

Hastanenin özelliklerinden de bahseden Bakan Akdağ, şu bilgileri verdi:

"Kapalı otoparkı var. 120'ye yakın muayene odamız, 475 hastane yatağımız, 61 yoğun bakım yatağımız var. Toplamda 141 bin metrekare bir bina yapıyoruz. Burada Allah'ın izniyle bütün Yozgatlı kardeşlerimize mükemmel bir hizmet vereceğiz. Bu hizmet sadece Yozgat'a mahsus değil. Bütün Türkiye'de buna benzer hastaneler yapıyoruz. Şunu çok açık söyleyeyim bugün Avrupa’da böyle hastaneler yok. Dolayısıyla Allah'a şükrediyoruz milletimize de çok teşekkür ediyoruz. Yozgatımıza hayırlı olsun."

Sıradaki Haber