17 °c

Erzurum'da iki hastaya "TAVI yöntemi" uygulandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da iki hastaya, Transkateter Yöntemle Aort Kapak Değiştirilmesi (TAVI) yöntemi uygulandı.Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ünitesinden Yrd. Doç. Dr. Selami Demirelli, yaptığı açıklamada, hastanelerine başvuran 71 ve 78 yaşlarında iki kişinin, kalp kapakçıklarında sorun olduğunun belirlendiğini bildirdi.Bu tür vakalarda hastaların...

Sağlık Haberi
Erzurum'da iki hastaya TAVI yöntemi uygulandı
Erzurum'da iki hastaya "TAVI yöntemi" uygulandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da iki hastaya, Transkateter Yöntemle Aort Kapak Değiştirilmesi (TAVI) yöntemi uygulandı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ünitesinden Yrd. Doç. Dr. Selami Demirelli, yaptığı açıklamada, hastanelerine başvuran 71 ve 78 yaşlarında iki kişinin, kalp kapakçıklarında sorun olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Bu tür vakalarda hastaların kalp kapakçıklarının genellikle açık ameliyatla değiştirildiğini belirten Demirelli, "Açık kalp ameliyatı yapılan hastaların tedavisi uzun sürüyor. İleri yaş grubundaki hastalarda açık kalp ameliyatının riski daha fazla. Bu nedenle hastanemize müracaat eden iki hastanın kalp kapakçıklarını, son zamanlarda gelişen sağlık teknolojisini kullanılarak başarıyla değiştirdik." ifadelerini kullandı.

Uzm. Dr. Mustafa Öztürk de kendilerine başvuran 2 hastanın kalp kapakçığından farklı rahatsızlıklarının da bulunduğuna işaret etti.

Bu nedenle açık kalp ameliyatının daha da riskli olduğuna dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Hastalarımıza, açık kalp ameliyatının kendileri için riskli olduğundan ve TAVI yönteminden bahsettik. Olumlu yanıt alınca operasyonu yapmaya karar verdik. Hastalarımızın, tetkik ve incelemeler sonucu, yeni teknolojik imkanlar kullanılarak, kalp açılmadan, ameliyatsız, anjiyo benzeri yöntemle yapılan operasyona uygun olduğuna karar verildi. Hastalarımızın yatışını yaptıktan sonra TAVI yöntemi kullanarak kalp kapakçıklarını değiştirdik. Bu yeni yöntemle operasyon, her hasta için 1,5 saat sürdü."

Ameliyatların başarılı geçtiğini vurgulayan Öztürk, 3 gün hastahanede müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilen hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Sıradaki Haber