17 °c

Karın ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede, hayata tutundu

UŞAK (AA) - Uşak Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı şikayetiyle başvuran Halil Söğüt, aort damarında 13,5 santimetre balonlaşma ve yırtık tespit edilmesinin ardından geçirdiği ameliyatla yaşama tutundu.Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 84 yaşındaki Halil Söğüt'e yapılan tahlil ve incelemeler sonucu aort damarında 13,5 santimetre balonlaşma ve yırtık tespit edildi. Kalp...

Sağlık Haberi
Karın ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede, hayata tutundu
Karın ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede, hayata tutundu

UŞAK (AA) - Uşak Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı şikayetiyle başvuran Halil Söğüt, aort damarında 13,5 santimetre balonlaşma ve yırtık tespit edilmesinin ardından geçirdiği ameliyatla yaşama tutundu.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 84 yaşındaki Halil Söğüt'e yapılan tahlil ve incelemeler sonucu aort damarında 13,5 santimetre balonlaşma ve yırtık tespit edildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aydın Koç ve ekibince acil ameliyata alınan Söğüt'e suni aort takıldı.

Op. Dr. Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aort yırtılmalarında ölüm riskinin yüzde 90 olduğunu, bu nedenle Söğüt'ün hemen ameliyata alındığını ve 3,5 saat süren bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hastanın yırtılan aort damarının yerine suni aort takıldığını ifade eden Koç, 4 gün yoğun bakımda kalan Söğüt'ün yaşamsal fonksiyonlarının normale dönmesinin ardından servise çıkarıldığını sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

Hastaya aort anevrizması tanısının 10 yıl koyulduğunu ancak hastanın bunu dikkate almayarak tedavisi yönünde bir girişimde bulunmadığını anlatan Koç, "Başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız karın ağrısını önemsemeyip hastaneye gelmeseydi, bir saat içinde ölebilirdi." dedi.

Emekli çiftçi Söğüt'ün torunu Halil Söğüt, operasyon geçiren dedesinin sağlığının iyi olduğunu anlatarak şöyle konuştu:

"Dedeme 10 yıl önce aort anevrizması tanısı konulmuştu. İzmir'de bir doktora gittik ancak çok sıradan bir rahatsızlık gibi anlatıldı. Bu nedenle konuyu ciddiye almadık. Geçtiğimiz gece yarısı yoğun karın ağrısı şikayeti üzerine hastaneye geldiğimizde aort damarının yırtıldığını öğrendik, hemen ameliyata aldılar. Yaşından dolayı ölecek diye çok korktuk."

- "Hedef vatandaşın sağlığı"

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı da hastanede kalp damar cerrahi ünitesinin 1,5 yıl önce faaliyete geçtiğine, her gün bir ameliyat yapıldığına ve ölüm oranının yüzde 5'in altında olduğuna işaret etti.

Kalp damar cerrahisi ünitesinin başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Atlı, tek hedeflerinin vatandaşın sağlığı olduğunu kaydetti.


Sıradaki Haber