17 °c

Sağlık ve barış için "zamanı dondurdular"

İZMİR (AA) - Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı tarafından Ege Üniversitesinde (EÜ) düzenlenen erken yeni yıl kutlamasında hasta çocuklar, aileleri ile sağlık personeli, sağlık ve barış dileklerine dikkati çekmek amacıyla "heykel oyunu"nu oynadı. KİTVAK'ın "Yeni Yıla Merhaba" partisinde, kanser tedavisi gören çocukların moral bulması...

Sağlık Haberi
Sağlık ve barış için zamanı dondurdular
Sağlık ve barış için "zamanı dondurdular"

İZMİR (AA) - Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı tarafından Ege Üniversitesinde (EÜ) düzenlenen erken yeni yıl kutlamasında hasta çocuklar, aileleri ile sağlık personeli, sağlık ve barış dileklerine dikkati çekmek amacıyla "heykel oyunu"nu oynadı.

KİTVAK'ın "Yeni Yıla Merhaba" partisinde, kanser tedavisi gören çocukların moral bulması için gönüllü animasyon ekibi gösteriler gerçekleştirdi.

Sağlık personeli ve ailelerin de katıldığı etkinlikte çocuklar çeşitli oyunlar oynadı, pasta kesti ve gönüllü öğrenciler ile sohbet etti.

Yeni yıldan "sağlık ve barış" dileyen çocuklar, refakatçileri, doktorlar ve sağlık personeli, farkındalık yaratmak amacıyla, son dönemde özellikle sosyal paylaşım sitelerinde adeta moda haline gelen heykel oyunu ile bir süre hareketsiz kaldı.

"Zamanı dondurarak" yeni yıldan iyileşmeyi ve mutlu olmayı dileyen çocukların görüntüleri, cep telefonu ve kameralar ile kaydedildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu ve Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy, tedavi gören çocukların özveriyle etkinliğe katıldıklarını belirterek, "2017 yılına yeni umutlarla girmek istiyoruz. Sağlıklı çocuklar ve güzel gelecek için yeni yıla merhaba diyoruz." diye konuştu.

Gülsen Atıcı ise oğlu 5 yaşındaki Anıl Atıcı'nın 7 aydır lösemi hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü, 2017 yılında hiçbir şeyin kendisini sağlık kadar mutlu edemeyeceğini dile getirdi.

Sevim Çelik (13) adlı hasta da 2017 yılında eğlenmeyi, gezmeyi hayal ettiğini ve en çok evini özlediğini belirtti.

Gönüllü animasyon ekibinde yer alan Rus öğrenci Anna Kolomoyechuk ise "Hasta çocukların iyileşmesini istiyoruz. Son günlerde barışa çok daha fazla ihtiyacımız var. Çocuklar iyileşsin, iki ülke arasında da barış olsun, provokasyonlar yaşanmasın istiyoruz." dedi.

Sıradaki Haber