17 °c

Yeniden görmesini sağlayan doktoruna şiirle teşekkür etti

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, bir süre önce hipofiz bezi tümörü sebebiyle görme yetisini kaybeden 64 yaşındaki emekli işçi Yavuz Eğitmen, kentte ilk kez uygulanan kapalı yöntem ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.Kentte yaşamını sürdüren 3 çocuk babası Eğitmen, bir süre önce yoğun baş ağrısının ardından görme yetisini kaybedince Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi...

Sağlık Haberi
Yeniden görmesini sağlayan doktoruna şiirle teşekkür etti
Yeniden görmesini sağlayan doktoruna şiirle teşekkür etti

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, bir süre önce hipofiz bezi tümörü sebebiyle görme yetisini kaybeden 64 yaşındaki emekli işçi Yavuz Eğitmen, kentte ilk kez uygulanan kapalı yöntem ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.

Kentte yaşamını sürdüren 3 çocuk babası Eğitmen, bir süre önce yoğun baş ağrısının ardından görme yetisini kaybedince Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne müracaat etti.

Buradaki tetkiklerde beyninde yer alan ve göz sinirine baskı yapan hipofiz bezi tümörünün kanaması nedeniyle görme yetisini kaybettiği anlaşılan Yavuz Eğitmen, ameliyat edilmesi amacıyla yoğun bakım servisine alındı.

Eğitmen, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Barış Özöner ve 10 kişiden oluşan ekibi tarafından ameliyat edildi.

Kentte ilk kez gerçekleştirilen ve kapalı yöntemle burundan girilerek yapılan ameliyatla tekrar görmeye başlayan Yavuz Eğitmen, tedavisinin ardından sevincini yazdığı şiirle ifade etti. Eğitmen, hastane personeli için "Hastane burda doktor da burda" isimli bir şiir yazdı.

Şiiri, hastanede kendisini son kez muayene eden Özöner ve hemşirelere okuyarak personele teşekkür eden Yavuz Eğitmen daha sonra taburcu edildi.

Eğitmen, çok şiddetli baş ağrısıyla hastaneye gittiğini aktararak, "Şikayetimizi izah ettikten sonra MR çekilip tetkikler yapıldıktan sonra ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ameliyatım başarılı geçmiş. Allah, doktorum Özener ve ekibinden razı olsun." dedi.

Sağlığına kavuştuğu için doktoruna şiirle teşekkür etmek istediğini dile getiren Yavuz Eğitmen, "Biraz şairliğim de vardı, doktoruma özgü bir şiir yazdım. Şu anda sağlık durumum iyi, hiç hasta olmamış gibiyim. Allah razı olsun çok iyiyim, görme kaybım da düzeldi, bir sorunum yok." diye konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Barış Özöner de hastanın 10 gün önce şiddetli baş ağrısı ve görme bozukluğu ile hastaneye geldiğini anlatarak, Eğitmen'in daha önceden tümöre bağlı olarak beyin kanaması geçirdiğini ifade etti.

- "Erzincan'da ilk kez bu tür bir ameliyat yaptık"

Gerekli tahlil ve tetkikler sonrası Yavuz Eğitmen'in ameliyat edildiğini söyleyen Özöner, "Ameliyatı başarılı geçti, tümörü çıkarıldı ve kanaması boşaldı. Hastamız yaklaşık 2 gün yoğun bakımda kaldı ve servise aldık. Hastanın burundaki tamponlarını çektik, şu anda rahat. Soluk alıp vermesi iyi. Hastanın ameliyat öncesi çok şiddetli baş ağrısı ve görme kaybı vardı, şu anda görüp okuyabiliyor." ifadesini kullandı.

Eğitmen'in ameliyatının kapalı yöntemle gerçekleştirildiğini dile getiren Barış Özöner, "Bu ameliyat biraz özellikli bir ameliyat, eğitim ve tecrübe gerektiriyor. Erzincan'da ilk kez bu tür bir ameliyat yaptık." şeklinde konuştu.

Yavuz Eğitmen'in doktoruna yazdığı "Hastane burda doktor da burda" isimli şiiri ise şöyle:

"Eğer bir fert düşer olsa kaderde

Hiç dert edinmesin çaresi nerede

Böyle ameliyat olmaz her yerde

Hastane burda doktor da burda


Ameliyat oldum ateşli yaram

Ne canım yandı ne gitti param

Ölüm elbet olur gelince sıram

Hastane burda doktor da burda


Doktorum Barış Bey, hasta Yavuz

Ekibiyle olmuş koca bir havuz

Sağlıktan vermiyor ufacık taviz

Hastane burda doktor da burda


İnsanlık Barış'ta şifa Barış'ta

Türkiyem kazanır böyle yarışta

Yavuz'u şefkatle dostça sarışta

Hastane burda doktor da burda."

Sıradaki Haber