17 °c

Beşiktaş-Bursaspor maçına doğru

BURSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında bu akşam Beşiktaş'a konuk olacak Bursaspor'da bin 900 taraftar, 6 yıllık aranın ardından siyah-beyazlı ekibe karşı deplasmanda takımlarına destek vermek için İstanbul'a hareket etti.Bursa Büyükşehir Belediye Stadı önünde toplanan bin 900 Bursasporlu taraftar, burada bekleyen 20 otobüs ve 40'ın üzerinde minibüse binerek yola...

Spor Haberi
Beşiktaş-Bursaspor maçına doğru
Beşiktaş-Bursaspor maçına doğru


BURSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında bu akşam Beşiktaş'a konuk olacak Bursaspor'da bin 900 taraftar, 6 yıllık aranın ardından siyah-beyazlı ekibe karşı deplasmanda takımlarına destek vermek için İstanbul'a hareket etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı önünde toplanan bin 900 Bursasporlu taraftar, burada bekleyen 20 otobüs ve 40'ın üzerinde minibüse binerek yola çıktı.

Yeşil-beyazlı taraftarları stat önünden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, ikinci başkan Ali Ademoğlu ve yönetim kurulu üyesi Ali Turan yolcu etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Karlık, Bursasporlu taraftarların 6 yıl aranın ardından gidecekleri Beşiktaş maçında takımlarına verecekleri destekle yine Türkiye'ye örnek olacaklarını söyledi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ise yeşil-beyazlı taraftarların yıllardır bu anı beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Onlardan Bursasporlu gibi hareket etmelerini rica ediyorum. Taraftarımız, fair-play ödülü almış bir taraftar. Taşkınlık yapmadan, güzel güzel gidelim, aynı şekilde gelelim. İnşallah karşılaşmada galip gelen taraf biz oluruz ve neşe içinde döneriz. Bu işin içinde yenmek de var yenilmek de var. Tabii ki bizim için çok önemli ama yenildik, yendik diye de taşkınlık yapmasınlar. Fair-play çerçevesinde takımlarını desteklesinler."

İkinci başkan Ali Ademoğlu da Bursaspor taraftarının daha önce 25 bin kişiyle İstanbul deplasmanına gittiğini hatırlatarak, "2 bin kişinin organizasyonu da bizim taraftarımız için sorun değil. Biz Beşiktaş'ı yenmeye gidiyoruz. Allah'ın izniyle yenip geleceğiz." diye konuştu.


- Taraftarlar galibiyete inanıyor


Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, bin 900 yeşil-beyazlı taraftarın aynı anda İstanbul'a hareket ettiğini vurgulayarak, "İki takım taraftarları arasında yaşananlar nedeniyle deplasman yasağı vardı. Biz uzun zamandır gidemedik, onlar da gelemedi. İnşallah takımızı en güçlü şekilde destekleyip geleceğiz. Sorunsuz şekilde de Bursa'ya dönmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeşil-beyazlı taraftarlardan Raif Balkan ise Bursaspor taraftarının iç saha, deplasman ayrımı yapmadığını ve takımı yalnız bırakmadığını söyledi.

Kendileri için Beşiktaş maçının diğer müsabakalardan bir farkının olmadığını ifade eden Balkan, şöyle konuştu:

"Rahmetli İbrahim Yazıcı başkanımız, 'Benim taraftarım İstanbul'a gitmeden kimse Bursa'ya gelemez.' demişti. Biz de şimdi İstanbul'a gidiyoruz. İnşallah da kazanarak döneceğiz. Bursaspor taraftarı her zaman deplasmanın hakkını verir. Bu akşam da tüm Türkiye'ye bir takım nasıl desteklenir onu göstereceğiz."

Bu arada, Bursaspor Kulübü Başkanı Ay, otobüslere binerek taraftarlara iyi yolculuklar diledi.

Sıradaki Haber