17 °c

Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Kupası

MUĞLA (AA)- Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen "Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Kupası" yelkenli yat yarışları start aldı.Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek yarışlara 16 yat ile 120 yelkenci katıldı.Sabah saatlerinde yarış komitesini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları...

Spor Haberi
Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Kupası
Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Kupası


MUĞLA (AA)- Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen "Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Kupası" yelkenli yat yarışları start aldı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek yarışlara 16 yat ile 120 yelkenci katıldı.

Sabah saatlerinde yarış komitesini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından, Netsel Marina'da bağlı bulunan yelkenli yatlar körfeze çıktı.

Yat kulübünün eski başkanlarından Burhanettin Tekdağ'ın anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Yelkenciler denize beyaz karanfiller bıraktı.

Yatlar bir süre antrenman turları atarak, yarış için gerekli rüzgarın oluşmasını bekledi. Rüzgarın çıkmasıyla koy içinde yapılan yarışın startı verildi.

MIYC Yönetim Kurulu Üyesi Halit Kesgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılının son yarışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kesgin, "Burhanettin Tekdağ kulübümüzün kurucularından ve il başkanlarından. Yıl sonu kupasını onun adıyla gerçekleştiriyoruz. 2016 sezonunu bu yarışlarla kapatıyoruz. İstanbul, Eskişehir ve İzmir'den gelen yelkencilerimiz ile bir de ABD'den katılan teknemiz var." dedi.

Yarın, koy dışı yarışının yapılmasının ardından "Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Kupası" sona erecek ve akşam düzenlenecek törenle de dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Sıradaki Haber