17 °c

Dünya şampiyonuna coşkulu karşılama

KARS (AA) - Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan milli boksör Tuğrulhan Erdemir ve üçüncü olan Necati Ekinci, memleketleri Kars'ta davul ve zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı. Rusya'nın Saint Petersburg kentinde organize edilen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir ile şampiyonada üçüncü olan Necati...

Spor Haberi
Dünya şampiyonuna coşkulu karşılama
Dünya şampiyonuna coşkulu karşılama

KARS (AA) - Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan milli boksör Tuğrulhan Erdemir ve üçüncü olan Necati Ekinci, memleketleri Kars'ta davul ve zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı.

Rusya'nın Saint Petersburg kentinde organize edilen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir ile şampiyonada üçüncü olan Necati Ekinci için Kars Harakani Havalimanı'nda karşılama programı düzenlendi.

Genç sporcuları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven ile sporcuların aileleri ve yakınları karşıladı.

Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır boks yaptığını belirterek daha önce katıldığı turnuvalarda 6 defa Türkiye şampiyonu, 2 kez de dünya şampiyonluğu kazandığını söyledi.

Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Rus rakibini kendi evinde yendiğini hatırlatan Tuğrulhan, "Genç Erkekler Dünya Şampiyonası'ndan Rus rakibi yenerek dünya şampiyonu oldum. Zorlu bir maçtı. Maçı aldım ve İstiklal Marşımızı okutturdum, bayrağımızı dalgalandırdım. Karsımıza, Türkiyemize altın madalya getirdik. Beni yetiştiren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tuğrulhan, en büyük destekçisinin ailesi olduğunu vurgulayarak, "Başarımın arkasındaki sır ailem, en büyük destekçim babam. Ne mutlu Türküm diyene. İkinci kez dünya şampiyonluğuna ulaştım. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya getirmek istiyorum. Çok mutluyum, heyecanlıyım, başarılarımız inşallah devam edecek." diye konuştu.

Gürsel Polat da sporcuların başarılarının ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Kars tarihinde bir ilk. Kars'tan giden sporcularımız başarı elde ediyor. İnşallah devamı da gelecek. Bu sporcuların kişilik yönünden değişmeyeceklerini tahmin ediyorum. Çünkü bir insan şampiyon oldukça, büyüdükçe küçülmesini de bilmeli. Bu karakter de bu sporcularımızda mevcut." ifadelerini kullandı.

Tuğrulhan Erdemir'in annesi Münevver Erdemir ise oğullarının ikinci kez dünya şampiyonu olmasından dolayı gururlandıklarını söyledi.

Baba Yakup Erdemir de Tuğrulhan'ın boksa yatkın olduğunu ifade ederek, genç sporcunun Türkiye'ye yeni madalyalar kazandıracağına inandıklarını belirtti.

Sporcular daha sonra kentte konvoy eşliğinde zafer turu attı.

Sıradaki Haber