17 °c

Feyenoord-Fenerbahçe maçına doğru

ROTTERDAM (AA) - Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında yarın konuk edecekleri Fenerbahçe karşısında en az iki farklı galip gelerek tur atlamak istediklerini söyledi.Karşılaşmanın oynanacağı Feyenoord Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Bronckhorst, Manchester United'ın Ukrayna'da Zorya ile oynayacağı...

Spor Haberi
Feyenoord-Fenerbahçe maçına doğru
Feyenoord-Fenerbahçe maçına doğru


ROTTERDAM (AA) - Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında yarın konuk edecekleri Fenerbahçe karşısında en az iki farklı galip gelerek tur atlamak istediklerini söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Feyenoord Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Bronckhorst, Manchester United'ın Ukrayna'da Zorya ile oynayacağı maçın sonucunu beklemeden kendilerine yeten skoru Fenerbahçe karşısında almak istediklerini vurguladı.

Van Bronckhorst, "İki farkla yenmemiz gerekecek. Bu iki farkı kendimize görev edindik. Zor bir grupta olduğumuzu biliyorduk. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Fenerbahçe veya Manchester United'dan hangisinin tur atlayacağı bizim için önemli değil. Önemli olan bizim tur atlamamız. Ödevimizi çalıştık. Manchester United maçının skoru ne olursa olsun biz iki farkı almaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ve yardımcı antrenör Mario Been'i iyi tanıdığını aktaran Van Bronckhorst, "Been'i tanıyorum. En güzeli, arkadaş olanların daha sonra rakip olması. Onları yeneceğiz. Onlar Feyenoord'u çok iyi tanıyor olabilir ama sonucu futbolcular belirleyecek. Fenerbahçe'yi canlı izlemedim ama analizlerimizi iyi yaptık." diye konuştu.

Genç teknik adam, "Yarınki maçla ilgili sizde biraz korku ve endişe görüyoruz. Ne söylersiniz?" sorusuna gülümseyerek, "İyi bir soru. Korkum kesinlikle yok. Takımıma çok güveniyorum." cevabını verdi.

Van Bronckhorst, yarın Sven van Beek ve Terence Kongolo dışında eksik futbolcularının bulunmadığını sözlerine ekledi.

- Kuyt: "Tek seçeneğimiz var, iki farkla kazanmak"


Feyenoord'un kaptanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Dirk Kuyt, yarın sarı-lacivertliler karşısında iki farklı kazanarak tur atlamak istediklerini dile getirdi.

Tek farklı galibiyetin Manchester United'ın Ukrayna'da Zorya karşısında kaybetmemesi durumunda işlerine yaramayacağını hatırlatan Kuyt, "Maçta bir seçeneğimiz var, iki farkla kazanmamız lazım. Çünkü Manchester United maçından gelecek skoru bilmiyoruz. Yenmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'yi iyi tanıdığını aktaran tecrübeli futbolcu, "İstanbul'daki ilk maç benim için özeldi, yarın da özel bir maç olacak. Çok heyecanlıyım. Eğer gruptan çıkarsa, Fenerbahçe'nin kupada şansı olduğunu düşünüyorum. İki takımın da üst tura yükselmesi iyi olur ama bu çok zor bir ihtimal. Herkes Fenerbahçe'ye sevgimi biliyor. Olur da Fenerbahçe yenilirse, o zaman onların Türkiye'de başarılı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin kendi liginde başarılı olma konusunda isteğini de biliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'de 3 yıl forma giydiği dönemde çok şey öğrendiğini anlatan Kuyt, "Türkiye'de maçların kalitesinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu beni daha da güçlendirdi. Hollandalı futbolcuların yanı sıra Türk futbolcuların da çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Dick Advocaat'ın onlara verdiği gelişmeyi de görmezden gelemeyiz. Advocaat'la Fenerbahçe çok daha güçlü oldu" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber