17 °c

Maçın ardından

KOCAELİ (AA) - Ziraat Türkiye Kupası D Grubu ilk hafta maçında deplasmanda Spor Toto 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, izleyenler için keyifli bir maçın ortaya çıkmadığını belirterek, rakiplerinin dirençli ve inançlı bir oyun sergilediğini söyledi.Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada...

Spor Haberi
Maçın ardından
Maçın ardından


KOCAELİ (AA) - Ziraat Türkiye Kupası D Grubu ilk hafta maçında deplasmanda Spor Toto 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, izleyenler için keyifli bir maçın ortaya çıkmadığını belirterek, rakiplerinin dirençli ve inançlı bir oyun sergilediğini söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, oyun kalitesinin düşük olduğunu belirterek, ofansif ve defansif olarak iyi işler yapamadıklarını kaydetti.

Güneş, takımdaki oyuncuların kapasitelerinin altında oynadığını dile getirerek, "Ortaya düşündüğümüz güzel futbol çıkmadı. Konsantrasyon eksikliği, saha zemini her şey konuşulabilir ancak bunlar iyi oyunu engellememesi gerekiyordu. O bakımdan üzgünüz." dedi.

Bir gazetecinin saha zemini hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine Güneş, rakiplerinin kendi sahasındaki zeminin İsmetpaşa Stadı'ndan daha iyi olduğunu bildirdi.

Zeminin bozuk olmasına rağmen ışıklandırma nedeniyle maçın buraya alındığını anlatan Şenol Güneş, "İyi bir zeminde futbol daha iyi oynanır. Takımı etkilemiştir ama her şeye rağmen daha iyi futbol oynamamız gerekirdi. Geçen yıl buna benzer şekilde Sivas'ta buzda saat 12.00'de oynadık o gün de söyledik, bugün de aynısını söylüyoruz. Futbol, güzel sahada, sağlıklı şekilde oynanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bugünkü maçın ölçü olamayacağını anlatan Şenol Güneş, şöyle konuştu:

"Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz. Kupada da oynuyoruz. Alt liglerde olan takımlarla da oynuyoruz. Her maçta en iyi futbolu oynamak zorundayız. Elimizdeki oynamayan oyuncuları oynatmış olduk. Bunlar için de zaman zaman iyi işler yapanlar oldu, yapamayanlar oldu. Bunlar olacaktır. İsterdik ki hepsi daha iyi oynasınlar. Zemine ve başka sebeplere bağlı olarak bunu kullanmak sadece bizi avutur, o yüzden oyun kalitesinin düşük olması, pas olarak evet etkilemiş olabilir ama birebir rakipten top kazanmada da eksiktik. Topu kullanırken eksikliğimizi koşma olarak daha tempolu olarak kullanmamız gerekirdi, o da zayıftı."


- Darıca Gençlerbirliği cephesi


Darıca Gençlerbirliği Teknik Direktörü Galip Gündoğdu da Beşiktaş'ın gücünü bilerek sahaya çıktıklarını belirterek, oyunu çirkinleştirmeden, ikinci bölgede yakalayacakları pozisyonlarla rakiplerini zor duruma düşürmek istediklerini söyledi.

Bunu da bir nebze başardıklarını belirten Gündoğdu, "Fakat ikinci devre de denk mücadele şeklinde geçerken Kerim Frei'in kişisel becerisiyle 2 gol yedik ve maçı kaybettik. Oyuncularımın mücadelesi ve futbolu beni memnun etti. Kupada bundan sonraki maçlarda 3 puan veya 1 puanlar almaya çalışacağız. Kupada bundan sonraki hedefimiz, grupta maksimum ne kadar puan toplayabilirsek onu toplamaya çalışacağız." diye konuştu.

Gündoğdu, kadrolarının geniş olmadığını aktararak, bu nedenle 3-4 as oyuncusunu oynatmadıklarını dile getirdi.

Hedeflerinin takımı bir üst lige çıkarmak olduğunu vurgulayan Gündoğdu, ellerinden geldiğince oyuncuları dinlendirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.


Sıradaki Haber