17 °c

Türkiye Gençler Karate Şampiyonası

AYDIN (AA) - Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası Kuşadası'nda başladı.Uğur İnan Spor Salonu'nda yapılan müsabakalar öncesi gazetecilere açıklama yapan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2017 yılında yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası'nın çok önemli bir turnuvasını Kuşadası'nda gerçekleştireceklerini söyledi.Turnuva sonucunda milli takıma...

Spor Haberi
Türkiye Gençler Karate Şampiyonası
Türkiye Gençler Karate Şampiyonası


AYDIN (AA) - Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası Kuşadası'nda başladı.

Uğur İnan Spor Salonu'nda yapılan müsabakalar öncesi gazetecilere açıklama yapan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2017 yılında yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası'nın çok önemli bir turnuvasını Kuşadası'nda gerçekleştireceklerini söyledi.

Turnuva sonucunda milli takıma katılacak sporcuların belirleneceğine dikkati çeken Delihasan, pazar günü akşam saatlerinde milli takımla beraber müsabakalara katılacak sporcuları belirlemiş olacaklarını belirterek, ''Ümit ediyorum seçtiğimiz takım ülkemize başarılar getirerek, bizi gururlandırır. Bu gurur başta Kuşadası olmak üzere hepimizin olur. Son 10 yıllık veriler baz alındığında son bir ay öncesine kadar genel klasmanda dünya birincisiydik. Son yapılan müsabakalarla birlikte ikinciliğe geriledik. Fakat sporda bu şekilde iniş çıkışlar her zaman oluyor. Son federasyonda yaşanan seçim dönemi ile birlikte takımımızda motivasyon anlamında düşüş yaşadık. 2018 yılında yapılacak şampiyonlarla birlikte madalyalar alarak, tekrar birinciliği geri alacağız." diye konuştu.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise 49 ilden 278 kulüp, 549 bayan, 878 de erkek sporcunun müsabakalara katıldığını dile getirdi.

Turnuvanın ilk gününde ümit bayanlar katada Keyda Nur Çolak, erkekler de ise ferdi katada 14 Yaş Balkan Şampiyonu Enes Özdemir, ilk kez katıldığı ümitler kategorisinde birinci oldu.


Sıradaki Haber