17 °c

Antalya'ya bilim merkezi yapılacak

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Dokuma Fabrikası yerleşkesi içerisine, "Antalya Kepez Bilim Merkezi" yapılacak.Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile yapılması planlanan "Antalya Kepez Bilim Merkezi" sözleşmesi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin tarafından...

Teknoloji Haberi
Antalya'ya bilim merkezi yapılacak
Antalya'ya bilim merkezi yapılacak

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Dokuma Fabrikası yerleşkesi içerisine, "Antalya Kepez Bilim Merkezi" yapılacak.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile yapılması planlanan "Antalya Kepez Bilim Merkezi" sözleşmesi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin tarafından imzalandı.

Başkan Tütüncü, Akdeniz bölgesinde ilk olacak merkez için TÜBİTAK'ın 25 milyon lira, belediyenin ise 10 milyon lira kaynak ayıracağını kaydetti.

Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin, başta çocuklar ve gençler olmak üzere her yaştan bilim meraklısını, bilimin gizemli dünyasıyla buluşturacağını ifade eden Tütüncü, "Bilim merkezimiz, bilim tutkunlarına, Antalya'ya gelen ziyaretçilere bilimin gizemli dünyasını aralayacak, pek çok sırlarını aktaracak sergilerin, deney düzeneklerinin yer alacağı devasa bir bilim laboratuvarı olacak." dedi.

Bilim merkezinin, Antalya turizmine de katkı sağlayacağını belirten Tütüncü, nitelikli bir yatırım olan tesisin Kent Parkı, Nostaljik Araç Müzesi, Mini City gibi çalışmalarla önemli bir yerleşke haline gelmeye başlayan Dokuma Fabrikası kompleksine, cazibe ve hareketlilik kazandıracağını ifade etti.

Tütüncü, bilim merkezini, 2018 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını da bildirdi.

Sıradaki Haber