17 °c

Google emoji ile arama yapma özelliğini duyurdu

Google, yeni özelliği ile 7'den 70'e herkesin kullandığı emojilere ilginç bir soluk kazandırmayı hedefliyor. Firmanın bu bağlamda geliştirdiği yenilik olan emoji ile arama yapma özelliği dün resmen kullanıma sunuldu. Google'ın emoji ile arama yapma özelliği Twitter ile entegre bir şekilde çalışıyor. Google'ın Twitter hesabı olan @Google, atılan emoji içerikli Tweetlere...

Teknoloji Haberi
Google emoji ile arama yapma özelliğini duyurdu
Google emoji ile arama yapma özelliğini duyurdu

Google, yeni özelliği ile 7'den 70'e herkesin kullandığı emojilere ilginç bir soluk kazandırmayı hedefliyor. Firmanın bu bağlamda geliştirdiği yenilik olan emoji ile arama yapma özelliği dün resmen kullanıma sunuldu.
Google'ın emoji ile arama yapma özelliği Twitter ile entegre bir şekilde çalışıyor. Google'ın Twitter hesabı olan @Google, atılan emoji içerikli Tweetlere otomatik yanıt veriyor. Peki, bu yanıtlar nasıl ve neye göre belirleniyor?
Örneğin; Twitter'dan @Google hesabına, hamburger emojisi ile mention atarsanız, hesap otomatik olarak yakınınızdaki hamburger restoranlarının konum bilgilerini size mention olarak gönderiyor.
Ülkemizde de kullanılabilen emoji ile arama yapma özelliği hayatı kolaylaştıracağa benziyor.
Kaynak: Teknolojioku

Sıradaki Haber