17 °c

TÜBİTAK MAM-MARTEK Bilgi Günü

KOCAELİ (AA) - TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Strateji ve Teknoloji Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Makaracı, "Türkiye için teknolojik çözümler üreten, dünya lideri bir merkez olmak gibi bir misyonumuz ve vizyonumuz var. Bunu gerçekleştirmek için sanayi, firmalar ve özel sektörle kol kola olmamız lazım." dedi.Makaracı, BİLGEM Toplantı Salonu'nda düzenlenen TÜBİTAK...

Teknoloji Haberi
TÜBİTAK MAM-MARTEK Bilgi Günü
TÜBİTAK MAM-MARTEK Bilgi Günü

KOCAELİ (AA) - TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Strateji ve Teknoloji Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Makaracı, "Türkiye için teknolojik çözümler üreten, dünya lideri bir merkez olmak gibi bir misyonumuz ve vizyonumuz var. Bunu gerçekleştirmek için sanayi, firmalar ve özel sektörle kol kola olmamız lazım." dedi.

Makaracı, BİLGEM Toplantı Salonu'nda düzenlenen TÜBİTAK MAM-Marmara Teknokent (MARTEK) Bilgi Günü etkinliğindeki konuşmasında, 1972'de kurulan merkezde uygulamalı Ar-Ge yaptıklarını söyledi.

Dünyadaki Ar-Ge merkezleri konusunda bilgi veren Makaracı, TÜBİTAK MAM'ın Türk sanayisiyle bütünleşme çabasında olduğuna dikkati çekti.

Firmaların TÜBİTAK MAM enstitülerinde iş birliği içinde Ar-Ge yapabileceğini dile getiren Makaracı, "Açık kapı uygulamamız var. Burada istediğimiz şey, özel sektör firmalarının ihtiyaçlarının belirleneceği, bizimle proje geliştirebilecekleri veya onların ihtiyaçlarını gözetebileceğimiz bir uygulama. İş Geliştirme Birimi, firmaları ilgili enstitülerle temas haline geçiriyor ve projeler üretilmesine vesile oluyor." dedi.

- "Merkez, Ar-Ge boyutunda Türkiye'nin kalbi durumunda"

Merkezin bütçesinin 2014-2016'da yaklaşık 6 kat arttığını anlatan Makaracı, gelişimlerini sürdüreceklerini ifade etti.

"Türkiye için teknolojik çözümler üreten, dünya lideri bir merkez olmak gibi bir misyonumuz ve vizyonumuz var. Bunu gerçekleştirmek için sanayi, firmalar ve özel sektörle kol kola olmamız lazım." diyen Makaracı, şunları kaydetti:

"Kazan kazan stratejisi var. Rekabetçi ortamda değil birlikte, dostça, teknolojik ürünlerin ortaya konulduğu projeler üretmek istiyoruz. Her sene TÜBİTAK MAM'a 250 civarında orta ve yüksek teknolojili projeler üretiyoruz. Ya kamu kurum ve kuruluşlarının ya da özel sektörün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Teknolojik çözümlerle Türkiye'yi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bu merkez, Ar-Ge boyutunda Türkiye'nin kalbi durumunda. Burası, yüksek teknoloji geliştiren bir merkez olma ülküsünde her sene yaptığı projelerle çözüme odaklanmış bir yapı."

TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek de merkezde Ar-Ge yapan firmaların burada bulacağı çok şey olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK MAM enstitüleri yetkilileri, katılımcı firma temsilcilerine çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Sıradaki Haber