17 °c

FETÖ, 'KAYNAK' VE DARBE

Daha önce yazdık. Kaynak Holding'in, Fethullah Gülen'e ait olduğunu, akrabalarının bütün himmeti burada toplayıp FETÖ stratejisine göre paraları kullandığını anlattık.Gözden kaçmış olabilir ama Adil Öksüz'ün 'SIR' plakalı arabasının parasını, FETÖ'nün Pensilvanya'daki merkez binasının (malikane) parasını 'Kaynak' ödedi. Dün ortaya çıkan Kemal Batmaz gerçeği de birkez daha...

Türkiye Haberi
FETÖ, KAYNAK VE DARBE
FETÖ, 'KAYNAK' VE DARBE

Daha önce yazdık. Kaynak Holding'in, Fethullah Gülen'e ait olduğunu, akrabalarının bütün himmeti burada toplayıp FETÖ stratejisine göre paraları kullandığını anlattık.Gözden kaçmış olabilir ama Adil Öksüz'ün 'SIR' plakalı arabasının parasını, FETÖ'nün Pensilvanya'daki merkez binasının (malikane) parasını 'Kaynak' ödedi.
Dün ortaya çıkan Kemal Batmaz gerçeği de birkez daha gösteriyor ki Darbe Girişimi'ni yöneten isimler de Kaynak kaynaklı kişiler.
Bu durumda Kaynak şirketleri daha detaylı taranmalı ve bu FETÖ kasasından kimlere hangi şirketlere ve iş adamlarına ne paralar gitmiş tek tek açıklanmalı. FETÖ'nün ekonomik gücü ancak böyle teşhir edilebilir ve yok etmek için eyleme geçilebilir. Eğer hâlâ bazı iş adamlarının Kaynak ile geçmişte giriştiği 'mali ilişkiler' görmezden geliniyorsa durum vahimdir.
BAŞKANLIK VE BAĞIMSIZLIK
Türkiye bir an önce 'başkanlık' sistemini kurmalıdır. Bu konuda sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ön açıcı tavrını takdirle karşılıyoruz. Çünkü bu mesele Türkiye'nin bağımsızlığı için son derece önemlidir. Bağımsızlık ancak güçlü yönetimle mümkündür. Yönetilemez hale düşebilen ülkeler daima zaafiyet yaşarlar. CHP'nin de artık bu meseleye farklı bakması ve başkanlık sistemine körü körüne karşı olmak yerine projeye katkı sağlaması gerekir. Aslında biraz aklı selimle hareket etseler, Türkiye'de sosyal demokratların mevcut parlamenter sistemle asla tek başına iktidar olamayacağını anlarlar. Hem devletin bekası için hem de demokrasinin daha iyi çalışması için başkanlık sistemi Türkiye için en ideal sistem olarak görünüyor.

Sıradaki Haber