17 °c

23 Nisan tüm dünyada kutlandı!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de coşkulu törenlerle kutlandı.

Güncel Haberi
23 Nisan tüm dünyada kutlandı!
23 Nisan tüm dünyada kutlandı!

 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Türkiye'nin dört bir yanında  coşkuyla kutlandı. Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla  başlayan tören sonrasında Vali Münir Karaloğlu, koltuğunu Hanım Ömer Çağıran  İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Eylül Kayra Küçük'e devretti. Küçük, Vali Karaloğlu'nun sorusu üzerine büyüyünce vali olmakistediğini söyledi. Karaloğlu, Eylül Kayra Küçük'ü öz güveninden dolayı tebrik etti. Türkiye'nin mazlumlara kucak açan tek ülke olduğunu belirten Küçük, "Savaş  mağduru Suriyeli çocuklara verilen eğitim, sağlık ve barınma fırsatı için başta  Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ederim. Biz çok büyük ve güçlü bir ülkeyiz, bunun da gereğini fazlasıyla yapmaktayız." dedi.

 
Eylül Kayra Küçük daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel ve Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'yı telefonla aradı.Başkan Türel ile konuşmasının ardından Küçük, "Ülkemiz git gide güçlü  hale geliyor. Türkiye'de yaşadığım ve Türk olduğum için gurur duyuyorum. Türkiye  ve dünyada barışını sağlanmasını diliyorum. Biz bugünün çocukları olarak çok  çalışacağız ve bu bayrağa layık insanlar olarak yetişeceğiz." diye konuştu. 23 Nisan'ın milli iradenin tesis edildiği önemli bir gün olduğunu  ifade eden Vali Karaloğlu da tüm çocukların bayramını kutlayarak Küçük'e satranç  takımı hediye etti.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Karaalioğlu  Parkı'ndaki etkinliklerle devam etti.

MUĞLA’DA 150 ÇOCUK RİTİM TUTTU

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim  Müdürlüğünün çelenginin konulmasıyla başlayan kutlamalar, Dumlupınar İlkokulu'nda  devam etti. Törene Muğla Valisi Amir çiçek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Fethi  Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Gürün, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan  Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Caner  Yıldız, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Vali Amir Çiçek, 23 Nisan günü aziz Atatürk tarafından  milletin Aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil olarak  görülen çocuklara bayram olarak armağan edildiğini söyledi.

Atatürk'ün dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider  olduğunu belirten Çiçek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada  kutlanan tek çocuk bayramı olmuştur. Aziz milletimiz muasır medeniyetler  seviyesinin ötesine geçme ve kendi iradesi ile kendini yönetebilme yolunda büyük  bir azim ve kararlılık göstermiştir. Bunun için de dünyada eşi benzeri görülmemiş  bir bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesine girerek, tarihe muhteşem bir  kurtuluş destanı yazdırmıştır."? dedi.Konuşmaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  nedeniyle 150 öğrenci aynı anda ritim tuttu. Öğrenciler tarafından söylenen  eserlere programa katılan Vatandaşlar da eşlik etti. Tören, öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, halk oyunları gibi  etkinliklerle devam etti.

BURDUR

Burdur'da Şeker Meydanı'ndan "Milli Egemenlik Yürüyüşü" ile başlayan  etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı  duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.Etkinlikte, Şeker Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve  Sakarya İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, törende yaptığı konuşmada,  milli iradenin, milli egemenliğin ve demokrasinin tecellisi olan Türkiye Büyük  Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir"  anlayışıyla kurulduğunu anımsattı.Kent protokolünün katılımıyla Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde  gerçekleşen etkinlikte ise öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

ISPARTA

Isparta'da Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen  törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Buradaki törenin ardından IşıkkentSpor Salonunda düzenlenen kutlama  programına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Garnizon Komutanı Albay Cüneyt  Arıkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Çöker, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan 1920  tarihinin, istiklal mücadelesinin zafer nişanı,Cmhuriyete giden yolun en  önemli adımı olduğunu söyledi.Konuşmaların ardından tören, halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

SAMSUN

Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in Cumhuriyet Meydanı'ndaki  Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal  Marşı okundu.Daha sonra Vali İbrahim Şahin, kabul ettiği öğrencilerden Atakum  Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ayşe Betül Kasapoğlu'na  makamını devretti.Mustafa Dağıstanlı spor Salonu'nda devam eden kutlamalarda konuşan  Milli Eğitim Müdürü Esen, milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 97.  yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir bayramı daha sevinç ve coşkuyla  kutladıklarını söyledi.

Millet için dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 tarihinin önemine işaret  eden Esen, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tek çocuk  bayramı olarak, bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır."  dedi. örende resim ve şiir Yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri  verildi. İlkadım Şehit Selman Özay İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden oluşan  mehter takımı ile Roman öğrencilerden oluşan orkestra, izleyenlerin beğenisini  topladı.

Törene Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Büyükşehir Belediye  Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kurum ve kuruluşların  yetkilileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AMASYA

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'in Yavuz Selim Meydanı'nda  bulunan Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu,  İstiklal Marşı okundu.Program, daha sonra spor salonunda devam etti. Amasya Valisi Salih  Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Kurmay  Albay Zafer Uğur, vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin  okunmasının ardından öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu. Program,  öğrencilerin protokol üyelerine kendilerinin hazırladıkları hediyeleri vermesiyle  son buldu.

ÇANKIRI

Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan program, HASAN Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen törenle devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, 23  Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97. yılını kutlamanın mutluluğunu  yaşadıklarını belirtti.Cumhuriyetin özünü ve esasını milli iradenin teşkil ettiğini  vurgulayan Yazıcı, "TBMM'nin açılışının Atatürk tarafından geleceğimizin  kahramanları ve vatan müdafaasının neferleri olacak çocuklarımıza bayram olarak  armağan edilmesi, milli iradeye verilen vazgeçilmez önemin ve neslimize duyulan  sevgi ve güvenin somut bir nişanesidir." dedi.

Daha sonra çocuk korosunun seslendirdiği şarkılarla devam eden program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi. Programa Vali Mesut Köse, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanıİstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede ile öğrenciler ve vatandaşlar  katıldı.

 ÇORUM

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından Yunus Emre  Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda  bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Etkinliklere daha sonra Atatürk Spor Salonu'nda devam edildi. Vali  Necmeddin Kılıç ile Milli Eğitim Müdürü Büyük, çocukların bayramını kutladı. Ziya Gökalp İlkokulu tarafından düzenlenen programda 23 Nisan konulu  yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin dans ve  halk oyunu gösterileriyle devam eden programda şiirler okundu.Spor salonundaki kutlamaları Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Şenduran  İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkan  Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu da izledi.Etkinlikler kapsamında Çorum Belediyesinin kültür merkezlerinde yarına  kadar çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

KASTAMONU

Kastamonu'da Ali Fuat Darende İlkokulu'nda yapılması planlanan  program, kar yağışı nedeniyle Aytaç Eruz Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda  gerçekleştirildi.l Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, burada yaptığı konuşmada,  çocukların her şeyin en iyisini hak ettiğini dile getirdi.Eğitimin önemine değinen Bahçacıoğlu, "Çocuklarımız ne kadar sağlıklı,  başarılı ve mutluysa bizler de o kadar huzurlu oluruz. Çocuklarını doğruluğa,  iyiliğe araştırmaya ve keşfetmeye yönelten ailelerin ve milletlerin  geleceklerinin daha iyi olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Çocuk korosunun seslendirdiği şarkılarla devam eden program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. Programa Vali Vekili Yaşar Karadeniz, Ak PartiKastamonu Milletvekili  Metin Çelik, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı  Personel Albay  Sadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay  Karabulak, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı ve vatandaşlar katıldı.

SİNOP

İstiklal Ortaokulunda yapılması planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramı kutlamaları, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonu'na  alındı.İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, törende yaptığı konuşmasının  ardından öğrenciler şiirler okudu, yarışma ve folklor gösterileri sunuldu. 23  Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere  ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.Programa Vali Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten,  Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, daire müdürleri,  vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

TOKAT

Tokat'ta Hüseyin Akbaş Spor Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda  bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.    Öğrencilerin şiirler okuduğu törende anaokulu öğrencilerinin sunduğu  bando gösterisi ilgiyle izlendi. Daha sonra öğrencilerin halk oyunları gösterisi sunuldu. Programa Vali Cevdet Can, 48. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Piyade  Albay Aykut Biçeroğlu,  Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın  Turhan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bu arada törende protokol üyelerinin yerlerine çocukların oturduğu gözlendi.

DİYARBAKIR’DAKİ ŞEHİTLER NEDENİYLE GÖSTERİLER İPTAL EDİLDİ

Diyarbakır'daki kutlamalar Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk  sunma töreniyle başladı. Valilik önünde devam eden programda saygı duruşunda  bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük  Millet Meclisi'nin 97. yıl dönümü vesilesiyle, çocuklara bugünün bayram olarak  armağan edildiğini anımsattı.Terör saldırılarında güvenlik güçlerinin şehit olması dolayısıyla  gösteri bölümünün iptal edildiği tören, çocukların seslendirdiği şiirlerin  ardından son buldu.Törene, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir  Bal, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut  Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip  Gül de katıldı.

MARDİN

Hükümet Konağında İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın Atatürk  Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve  İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Sarı, yaptığı konuşmada, çocuklara iyi bir gelecek ve ülke bırakmanın  büyüklerin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Mardinimizde güzel şeyler oluyor.  Geleceğimiz hakikatten emin ellerde. " dedi. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları ile gösterilerinin  ardından kutlamalar, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin  verilmesiyle sona erdi.

Törene Vali Vekili Bahattin Çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay  Ahmet Zafer İzcan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve  Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir de katıldı.

SİİRT

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla  başlayan tören, Atatürk Stadyumu'ndaki programla devam etti.İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ın konuşmasının ardından öğrenciler  şiir okudu.Törene katılan Suriyeli çocuklar da Grup Tillo'nun "Ortağız Bir  Namusa" eserini Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve  Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever'in de katıldığı tören,  öğrencilerin  gösterisiyle sona erdi.

ELAZIĞ

Elazığ'da Merkez Hilalkent Ortaokulu'nda düzenlenen program saygı  duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler şiir  okudu.İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramı'nın dünyadaki tek çocuk bayramı olduğunu söyledi.Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl  Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın da katıldığı tören öğrencilerin gösterileriyle sona  erdi.

ŞIRNAK

Şırnak'ta Gençlik Spor il Müdürlüğü Spor Salonu'ndaki tören saygı  duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Törende konuşan İl Milli Eğitim  Müdürü Nurettin Yılmaz, ülkenin  kalkınmasını engellemek isteyen şer odaklarına karşı çocukları korumak amacıyla  eğitimcilere büyük görev düştüğünü belirterek, "Bizler üzerimize düşen görevi  layıkıyla yerine getireceğiz ki bir daha acılar yaşanmasın." dedi.Vali Vekili Ali Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl  Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy'un da katıldığı tören, öğrencilerin gösterisi ve  çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesiyle  sona erdi.

BİNGÖL

Bingöl Merkez Sultan Abdulhamit Han Ortaokulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin yaptığı konuşmada, 23 Nisan  1920'nin Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu belirterek,  şunları söyledi:"TBMM, toprakları işgale uğramış, esarete mahkum edilmek istenen bir  milletin yokluklar içerisinde var ettiği, milli iradenin kalbinin attığı yerdir.  Bu Meclis, Gazi Mustafa Kemal'in egemenlik anlayışının, Türk milletinin  karakterindeki kendi kendini yönetme isteğinin şekil bulmuş halidir. Meclisimizin  ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza  bugünü bayram olarak armağan etmiştir."

 Konuşmanın ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye  giren öğrencilere ödülleri verildi.Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarak Bingöl'e sığınan Mona  Maruf'un okuduğu "Dünya Çocukları İçin" şiiri büyük alkış aldı.   Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Albay Ersin Altay,  Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş'ın da katıldığı tören öğrencilerin gösterisiyle sona erdi.

KAYSERİ

Kayseri'deki tören, hava muhalefeti nedeniyle Sami Yangın Anadolu  Lisesi Spor Salonu'nda yapıldı.Törende öğrencilerin sergilediği yöresel halk oyunları gösterisi ile  anaokulu çocuklarının hazırladığı gösteriler beğeni topladı.Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Milli Eğitim Müdürü Osman  Elmalı, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

KIRIKKALE

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu,  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Daha sonra kutlamalar kapsamında Şehitler Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi  Simgenur Ünsal, valilik makamına oturdu. Temsili vali, yaptığı açıklamada, dünya  üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı unsuru bir arada taşıyan  milli bir bayramı kutladıklarını söyledi.Ünsal, bu güzel günde kadın bir vali olarak görev yapmaktan gurur  duyduğunu belirterek, "Kırıkkale'de bir şehidimiz var. Ona da Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da baş sağlığı diliyorum." dedi.Ünsal, daha sonra Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu'yu arayarak, şehit  cenazesi için alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi aldı.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda devam eden törende, İl Milli  Eğitim Müdürü İsmail Çetin, konuşma yaptı.Bir kolu olmayan Lal Saran Anaokulu öğrencisi Ahmet Enes, Vali Haktankaçmaz'a Türk bayrağı hediye etti.Vali Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan,  Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören,  şiirlerin okunması ve çeşitli gösterilerle sona erdi.

YOZGAT

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yozgat’ta da düzenlenen  törenle kutlandı.Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Rıza Kayaalp Spor  Salonu'nda devam etti.Burada İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Erdoğan günün anlam ve  önemini belirten konuşma yaptı. Öğrencilerin şiir okumasından sonra Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri,  15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaşanan olayları canlandırdı.Program halk oyunu ekibinin gösterisiyle son buldu.Törene Yozgat Vali Vekili Şükrü Çakır, Belediye Başkanı Kazım Arslan,  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Başkök, İl Emniyet Müdürü Seçkin  Çengeloğlu, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 Sivas

Sivas'ta düzenlenen törende ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.Daha sonra Kongre İlkokulu tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde  kutlama programı düzenlendi.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan, cumhuriyetin ideallerini  gerçekleştirecek yeni nesilleri yetiştirmenin en büyük görevleri olduğunu  belirtti.Daha sonra programda öğrenciler günün anlam ve önemini belirten  şiirler okudu. Ana sınıfı ve 2. sınıf öğrencilerinin gösterilerinin ardından  "bayrak gösterisi" ve "ağa ile çoban" skeci sunuldu. Yabancı öğrencilerin kendi dillerinde şiir de okudukları program,  türkü dinletisi ve 23 Nisan oratoryosuyla son buldu.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencisi Enes Demir, valilik  makamına oturdu. Temsili vali yaptığı açıklamada, Kırşehir'de ve dünyadaki tüm  çocukların bu anlamlı gününü kutladığını belirterek, savaşların bitmesini ve  dünyaya barışın egemen olmasını diledi.

Demir, Kırşehir Belediyesini arayarak yetkililerden, mahallelere park  yapılmasını isteyerek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Sırrı Kardeş İlkokulunda tören düzenlendi. Törende, günün  anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okundu, öğrenciler halk oyunu  gösterisi ve türkü dinletisi sundu. Okuldaki törene Vali Necati Şentürk, Kırşehir Belediye Başkan Vekili  Emre Şahinci, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket  Karadeniz ve öğrenciler katıldı.

NİĞDE

Valilik önündeki ilk törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı  duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda kutlama programı düzenlendi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, günün anlam ve önemini belirten  konuşma yaptı.Programa Vali Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve  vatandaşların katıldığı tören, şiirlerin okunması, halk oyunu ve dans  gösterisiyle son buldu.

DÜZCE

Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü  Murat Yiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce Baro Başkanı Azade  Ay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Yiğit'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda  bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Daha sonra Kalıcı Konutlar Spor Salonunda devam eden etkinliklerde,  günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, dereceye giren öğrencilere  hediyeleri takdim edildi.

KOCAELİ

Kocaeli'de de Kültür Tepesi mevkisinde düzenlenen törene İl Milli  Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, öğrenciler, öğretmenler ve ilgililer katıldı.Çelik'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda  bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

SAKARYA

Sakarya Spor Salonundaki etkinlikte ise bazı otizmli  öğrencilerin  kendileri için hazırlanan parkuru geçmesi, halk oyunları ve dans gösterileri  yapıldı.Etkinlikte bazı öğrenciler günün anlamına ilişkin konuşma yaparken,  bazıları da şiir okudu.

Programa, Sakarya Valisi hüseyin avni coş,Sakarya Cumhuriyet  Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, protokol üyeleri, öğrenciler ile  velileri katıldı.

BARTIN

Bartın’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla  düzenlenen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in Valilik önündeki Atatürk  Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.Bartın Kültür Merkezinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın  okunmasıyla devam eden etkinliklerde, resim ve kompozisyon yarışmalarında  dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.Öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili  şiirler okudu. Tören, Hasankadı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları  gösterisinin ardından son buldu.

Törene, Bartın Valisi Nusret Dirim, İl Garnizon Komutanı Vedat  Selvitop, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Genel  Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt  öğrenciler ve veliler katıldı.

BOLU

Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'nde kapalı spor salonundaki tören, saygı  duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf  Cengiz tarafından günün anlam ve önemine hitaben konuşma yapıldı.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Sakarya Ortaokulu  öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler sunuldu, halk oyunu ekipleri tarafından  yöresel halk oyunu gösterileri sergilendi. Resim ve şiir yarışmalarında dereceye  giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.Etkinliğe Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı  Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Bolu  Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, vali yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler,  veliler ve öğrenciler katıldı.

KARABÜK

Karabük'teki tören Yenişehir Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü  Ali Köse'nin çelenk bırakmasıyla başladı.Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma  Danışman, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet  Fatih Ağca, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay  Cihan Ulukaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, diğer protokol üyeleri, sivil  toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve velilerinin katıldığı tören, Alparslan  Gazi Anadolu Lisesi Spor Salonunda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Köse, kent genelinde çocukların iyi yetişmesine yönelik yapılan projelerden bahsetti.Şiirlerin okunduğu, törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren  öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.    Etkinlik kapsamında ayrıca çeşitli okulların öğrencileri tarafından,  tiyatro, halk oyunları ve animasyon gösterileri yapıldı, konser verildi.

Sıradaki Haber