17 °c

Nino Machaidze İstanbul'a geliyor!

9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali muhteşem bir Konserle 21 Haziran’da başlıyor.

Güncel Haberi
Nino Machaidze İstanbula geliyor!
Nino Machaidze İstanbul'a geliyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğütarafından düzenlenecek ‘’9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’’ 21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa sahne alacak ünlü isimleri İstanbul’da ağırlayacak.

Festival kapsamında sahnelenecek dünyaca ünlü başyapıtlar “Saraydan Kız Kaçırma”, “La Traviata” ve “Zorba”; ölümsüz müzikleri, konusu ve dönemi yansıtan kostümleriyle unutulmaz izler bırakacak. Ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımı ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan Festival, yaklaşık 12.000 izleyiciyi büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

Opera dünyasının Angelina Jolie’si, Leyla Gencer’in öğrencisi, La Scala yıldızı, soprano Nino Machaidze 21 Haziran 2018’de Zorlu PSM'de ilk kez Açılış Gala Konseri ile İstanbul’da sanatseverlerle birlikte olacak.

La Scala Akademi’de Leyla Gencer’in öğrencisi olan, dünya operaevlerinde, “Operanın Angelina Jolie”si olarak tanınan ünlü soprano Nino Machaidze’ye şef Antoni Pirolli yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu eşlik edecek. 21 Haziran 2018 Zorlu PSM‘de seslendirilecek bu muhteşem konserde İstanbul DOB Orkestra ve korosu ile ünlü sanatçı Nino Machaidze, sanatseverlere opera ve klasik müzik eserlerinden örneklerle muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

Verdi’nin 165 yıllık ihtişamlı eseri ‘’LA TRAVIATA’’

Macerata Opera Festival, farklı dekor anlayışıyla ilgi çeken prodüksiyonu La Traviata ile İstanbul Uluslararası Opera Festivali’nde Zorlu PSM’de

Henning Brockhaus’un rejisini yaptığı, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekoru ve kostümleriyle son yılların en çok ilgi çeken prodüksiyonu olan La Traviata, festival için özel olarak İtalya’dan geliyor. Opera denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Giuseppe Verdi’nin ölümsüz eseri La Traviata’da Violetta rolünü Avrupa’nın en önemli sahnelerinde başrol söyleyen gururumuz Türk soprano Burcu Uyar üstlenecek. Türkiye’de aldığı şan eğitiminden sonra Fransa’da sanat yaşamını sürdüren Burcu Uyar, özellikle Gece Kraliçesi, Olimpia ve Violetta gibi zorlu rollerde Avrupa’ da aranan bir isim olarak ülkemizi başarıyla temsil ediyor. 3 - 4 Temmuz 2018’de Zorlu PSM’de sahnelenecek eserde ayrıca La Scala, Deutsche Oper in Berlin, Marinsky Theater gibi dünyanın önemli operalarında başrol oynayan tenor Georgio Oniani ve Wienstaatsoper, Opera de Paris, Covent Garden Teatro dell’ Opera di Roma gibi önemli operaevlerinde başrol söyleyen dünyanın en önemli baritonları arasında sayılan Vladimir Stayanov bulunuyor. İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetiminde sahnelenecek eser iki gece üst üste İstanbullu seyircilerle buluşacak.

Sıradaki Haber