17 °c

Okul alışveriş listeleri hazır mı?

Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu kırtasiye malzemelerini sizler için araştırdık.

Eğitim Haberi
Okul alışveriş listeleri hazır mı?
Okul alışveriş listeleri hazır mı?

Okulların açılmasıyla birlikte aileler için alışveriş dönemi de başladı. Öğrencilerin ihtiyaç listesinin büyük bir bölümü kırtasiye malzemeleri oluşturuyor.

1- Kalem Öğrencilerin en temel ihtiyacı kalem olduğundan alışveriş listelerinde de mutlaka kalem çeşitleri yer alıyor. Not tutmak için kurşun kalem çeşitlerine ihtiyaç duyan öğrenciler resim dersleri için de çizim kalemlerine gereksinim duyabiliyor. Aynı zamanda ödev hazırlamak için de dolma kalem ya da pilot kalem çeşitlerinin kullanılması gerekiyor. Sonuç olarak birkaç farklı kalem çeşidi okul alışveriş listesinde bulunuyor.

2- Defter Hemen her ders için öğrencilerin farklı bir deftere ihtiyacı olduğundan alışveriş listelerinde kareli defter, çizgili defter gibi defter çeşitleri de bulunuyor. Resim çizimlerinde kullanılmak üzere resim defterleri ya da kısa notlar almaları için ajanda ya da not defteri gibi defter çeşitleri de öğrencilerin ihtiyaç listesinde mevcut.

3- Fotokopi Kağıdı Öğrenciler ödevlerini A4 boyutunda kağıtlar kullanarak hazırladıklarından her öğrencinin mutlaka fotokopi kağıdıihtiyacı da oluyor. Dönem başında toplu olarak fotokopi kağıdı temin etmek daha ekonomik bir seçim olabiliyor. Ancak ödevler dolma kalem ya da pilot kalem kullanılarak hazırlandığından yazıların sayfanın arka tarafına geçmemesi için kaliteli bir fotokopi kağıdı seçimi yapılmasında fayda olacak.

Ayrıca A4 kağıtlar öğrencilerin çeşitli aktiviteler için kullanması gereken kağıtlar da olabiliyor. Dolayısıyla adet olarak temin etmek yerine paket olarak temin etmek daha ekonomik bir tercih olacaktır.

4- Cetvel Hem ilköğretim hem de lise dönemin olan öğrencilerin cetvel çeşitlerine de gereksinimi oluyor. 3’lü ya da 4’lü şekilde temin edilebilen set şeklinde cetvel takımı satın almak daha ideal bir tercih olabiliyor. İçerisinde cetvelin yanı sıra pergel, açı ölçer ve gönye gibi malzemelerin de yer aldığı setler tercih edilebilir. Okul alışverişi için aileler internet üzerinden malzeme siparişi vermeyi tercih edebilir. Hem daha geniş ürün çeşidi arasından seçim yapmayı hem de daha ekonomik fiyatlar ile karşılaşmayı sağlayan online okul alışverişi, ihtiyaç listesini temin etmek için ailelerin alışverişe geniş bir zaman ayırmasını da önleyebiliyor.

Sıradaki Haber