17 °c

Özel yurt mu devlet yurdu mu?

Çocuğu şehir dışında üniversite okuyacak aileler için endişeli bir süreç başladı. 'Özel yurt mu devlet yurdu mu daha mantıklı?', 'Üniversitede ilk yılda ev kiralamak iyi bir tercih mi?' gibi sorularınızın cevabını işte bu rehberde bulabilirsiniz.

Eğitim Haberi
Özel yurt mu devlet yurdu mu?
Özel yurt mu devlet yurdu mu?

Özel sektöre ve ev kiralamaya göre çok çok avantajlı olan devlet yurtları, son dönemde giderek gelişen imkanları ile dikkat çekiyor. 

ÖZEL YURTLARIN SENET ZORLAMASI!

Çocuğunu üniversiteye yazdırmak için giden veliler genellikle özel yurtların senet zorlaması yüzünden büyük çile çekiyor.Öğrencinin sene ortasında yurttan ayrılıp eve çıkmak istemesi durumunda özel yurtlar genel olarak geri kalan parayı da ailelerden talep ediyor.Ancak devlet yurtlarında öğrenci ayrılmak istediğinde bu tarz bir senet zorlaması olmuyor ve kaldığı günün hesabı yapılıp kalan ücreti iade ediliyor. 

DEVLETTE İYİ YEMEK VE DÜŞÜK FİYAT İMKANI

Devlet yurtlarını özel yurtların bir adım önüne geçiren diğer bir konu ise yemek imkanları. Oldukça iyi ve sağlıklı yemek imkanlarına sahip olan yurtlarda günde üç öğün ve çok uygun ücretlere yemek çıkıyor. Özel yurtlar ise yüksek ücretlerine rağmen, sadece basit bir sabah kahvaltısını öğrenci için yeterli görüyor. 3 öğün yemek imkanı sunan özel yurtlarda yemek fiyatları çok yüksek olmakla birlikte kullanılan ürünlerin kalitesi ve yemek lezzetleri de oldukça düşük.

KİRALIK EV İÇİN HENÜZ ERKEN

Öğrencinin bir diğer alternatifi olan ev kiralama seçeneği ise üniversiteye yeni başlayan biri için oldukça riskli ve pahalı. Henüz arkadaş grubu oluşmamış yeni öğrenciler, tanımadıkları insanlarla aynı evde yaşamakta büyük sıkıntı çekebilir. Üniversite sonuçlarının yeni açıklanmış olması nedeniyle de pek çok ilde şuan kira fiyatları uçmuş durumda.  

Sıradaki Haber