17 °c

TEOG tercihleri nasıl yapılacak? Liselerin yüzdelik dilimleri - Önemli bilgi

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28...

Eğitim Haberi
TEOG tercihleri nasıl yapılacak? Liselerin yüzdelik dilimleri - Önemli bilgi
TEOG tercihleri nasıl yapılacak? Liselerin yüzdelik dilimleri - Önemli bilgi

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8’inci sınıflar için yapılan 2. dönem sınav sonuçları dün açıklandı. 1 milyon 300 bin öğrencinin gözü ise 24 Haziran’da açıklanacak liselere geçişte kullanılan puanlara kilitlendi. Sınavların 100 tam puan üzerinden değerlendirileceği belirtilen açıklamada “Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek, e-okul sistemine işlenmiştir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, sınav sonuçlarını buradan öğrenebileceklerdir.” denildi. Birinci dönemde olduğu gibi bu dönemde de merkezî sınav sonuçlarının yazılı sınav sonucu olarak kullanılacağını ve öğrencilerin ikinci karne notlarını etkileyeceğini belirten Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, şu bilgileri verdi: “24 Haziran’da, öğrencilerin YEP sonuçları ile birlikte sınavla öğrenci alacak okulların kontenjan tabloları ve bu okulların geçen yıl hangi yüzdelik diliminden öğrenci aldığı açıklanacak. 6 Temmuz tarihine kadar, sınavla öğrenci alan okulların kontenjan tablolarını inceleyerek bölgenizdeki sizin gidebileceğiniz okulların hangi yüzdelik diliminden öğrenci aldığını inceleyerek seçimlerinizi yapınız. Seçtiğiniz okulları yüzdelik dilimine göre sıralayınız. Seçeceğiniz 25 okuldan kendi yüzdelik diliminize denk gelen okulu 15. sıraya yazınız. Daha çok istediğiniz ve yüzdelik dilimi sizin yüzdelik diliminizden düşük okulları üst sıralara yüzdelik dilimi büyük olan okulları alta doğru sıralayarak seçiminizi tamamlayınız. Belirli birkaç okul dışında özel okulların kayıtları merkezi yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra hızlanacaktır. Hatta bu dönemde umduğunu bulamayan, istediği okula giremeyen öğrenciler özel okullara yöneleceklerdir.” Özel okula gitmek isteyenler kayıtlarını 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında yaptıracak. Öğrenciler devlet okullarına yerleştirme işlemleri için ise tercihlerini 6-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek. Tek listede 25 okul tercih edilebilecek. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta ilan edilecek. Brezilya'dan Türk müteşebbislere: Gelin, daha çok Türk okulu açın!: Brezilya'nın Sao Paulo Eyaleti Meclisi'nde Türk haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resmi törene milletvekili Jose Americo'nun sözleri damgasını vurdu. Meclis kürsüsünden, "Türk okullarının şaşırtıcı başarısının örnek alınması gerektiğini" dile getiren Americo, Türk müteşebbislere, "Gelip daha çok okul açmanız için sizleri ülkeme davet ediyorum." diye konuştu. Americo'ya destek veren Meclis Başkanı Fernando Capez ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "demokrasi" çağrısı yaptı. Meclisin ana toplantı salonunda gerçekleşen oturumda Türk okullarına övgü yağdıran Jose Americo, "Söz konusu eğitim kurumlarını ziyaret edip bu okulların çalışma şekline ve başarılarına bizzat tanıklık ettim." dedi.

Sıradaki Haber