17 °c

YGS 2017 soru ve cevapları açıklandı

2017 YGS soru ve cevapları ÖSYM tarafından sınava giren milyonlarca öğrencinin erişimine açıldı.

Eğitim Haberi
YGS 2017 soru ve cevapları açıklandı
YGS 2017 soru ve cevapları açıklandı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan ve 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) soru ve cevapları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlandı.

2017 YGS sınavı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Adaylar sınav esnasında oldukça soğuk terler döktü. Sınavın bitmesinin ardından soru ve cevapları takip eden adaylar, kafalarında hesapladıkları netlerle tahmini puanlarını öğrenmek istiyorlar. Peki, YGS puan hesaplama robotu nasıl kullanılır? İşte detaylar.

YGS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

YGS sınavına katılan adayların verdiği cevapları kontrol edebilmesi için soru ve cevap anahtarı açıklandı. ÖSYM'den yapılan duyuru ile açıklanan soru ve cevap anahtarı,  ayrıca tahmini puanınızı hesaplayabileceğiniz puan hesaplama robotu da haberimizde yer alıyor.

ÖSYM, YGS soru cevap anahtarını açıkladı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan ve 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) soru ve cevapları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlandı.

2017 YGS soruları ve cevapları, ÖSYM Başkanlığının resmi internet sitesinde açıklandı. Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer aldığı sınavda öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden 13 soru soruldu. YGS'ye giren adaylar, sorular ve cevaplara ÖSYM'nin resmi internet sitesi osym.gov.tr adresinden erişebiliyor.

2017-YGS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

12 Mart 2017 tarihinde uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2017 YGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 12 Mart 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2017-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört testten oluşan YGS’de adaylara her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.

SINAVDA ADAYLARA 160 SORU İÇİN 160 DAKİKA VERİLDİ

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika veya son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemedi, kısa süre için bile olsa salondan çıkamadı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 120 dakikası tamamlanana kadar sınav binasında bekletildi. Öte yandan, saat 07.00'den 09.45'e kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutularak, kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

SINAVA GEÇ KALANLAR GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Bayburt'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Bayburt'ta, sınava gireceği Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 09.46'da gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlara alınmamaları üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

Sıradaki Haber