17 °c

18 yaşını doldurana asgari ücretli iş!

18 yaşını dolduran ve Toplum Yararına Çalışma Programı'na katılanlara 1.404 lira maaş ve sigorta primleri ödenecek...

Ekonomi Haberi
18 yaşını doldurana asgari ücretli iş!
18 yaşını doldurana asgari ücretli iş!

Başlatılan istihdam atakları kapsamında yeni bir çalışma daha gündeme düştü... Bu defa da 18 yaşını dolduran gençelere fırsat kapısı açıldı.

İŞKUR yetkililerinin verdiği bilgiye göre Toplum Yararına Çalışma Programı'na katılanlara asgari ücret işe vergi ve sosyal güvenlik primleri ödeniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Çeşitli işadamları, alacakları istihdam rakamlarını açıklarken İŞKUR'dan da iyi haberler gelmeye devam ediyor. Bilecik Belediyesi ve İŞKUR Bilecik Müdürlüğü tarafından da hazırlanan Toplum Yararına Programı kapsamında imzalanan protokol gereği yapılacak işçi alımı başvuruları başladı.

80 kişiye iş

Belediyeden yapılan açıklamada 80 kişi 6 ay boyunca Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek çalışmalarda faaliyet göstermek üzere başvuru yapabilecek denildi.

Programa başvuracak katılımcıların, kurumun o yöredeki İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları emekli ve malul aylığı almamaları gerekiyor. Bir katılımcı, yüklenici ile düzenlenen TYP'lerden en fazla on sekiz ay yararlanabiliyor. Bir katılımcı on iki ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla dokuz ay TYP'den yararlanabiliyor. Bir katılımcı aynı gün başvuruları başlayan TYP'lerden yalnızca birisine müracaat edebilecek. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı hanede oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilir ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecek.

Bin 404 lira maaş

İŞKUR yetkililerinin verdiği bilgiye göre Toplum Yararına Çalışma Programı'na katılanlara asgari ücret işe vergi ve sosyal güvenlik primleri ödeniyor. Bu programlara başvuranlar, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, resmi okullarda çevre düzenlemesi, onarım, temizlik işleri, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi alanlarda çalışıyor.

Haftalık çalışma süresinin en fazla 45 saat olduğu işlerde, uygulama süresi her program için en fazla 9 ay oluyor. 9 aylık süre bittikten sonra 3 ay beklenerek yeni bir programdan faydalanılabiliyor.

Sıradaki Haber