17 °c

AVUSTURYALILAR, HOLLANDALILARA SATACAKTI, BUYURUN CENAZE NAMAZINA

Türkiye'nin en büyük akaryakıt dağıtım şirketi olan Petrol Ofisi için geçen hafta çok önemli bir karar alınmıştı. Avusturyalı OMV ile Hollandalı Vitol 1.3 milyar avroluk satış için el sıkışmıştı.

Ekonomi Haberi
AVUSTURYALILAR, HOLLANDALILARA SATACAKTI, BUYURUN CENAZE NAMAZINA
AVUSTURYALILAR, HOLLANDALILARA SATACAKTI, BUYURUN CENAZE NAMAZINA

Günlerdir, Avusturyalı ve Hollandalı siyasetçilerin, Türkiye nefreti ile yaptıkları Türkiye'de siyasileri ve vatandaşları üzüyor. Oysa bu iki ülkenin şirketlerinin Türkiye'de çok büyük yatırımları var. Türk vatandaşlarının da bu ülkelerde önemli sayıda şirketleri bulunuyor. Özellikle Hollanda, Türk girişimcilerinin Almanya'dan sonra en fazla yatırım yaptığı ülke konumunda  

Çok yakın zamanda 4 Mart 2017'de, Avusturyalı OVM, sahibi olduğu Petrol Ofisi'ni, Hollandalı Vitol Group'a satmak için anlaştıklarını bildirmişti. OMV, Petrol Ofisi'ni 1 milyar 368 milyon avroya Hollandalı Vitol Group'a satmak üzere anlaşmaya vardıklarını, OMV'nin satıştan elde edeceği net gelirin ise kur etkisiyle birlikte 1.1 milyar avro olacağını açıklamıytı  Söz konusu satış ve devir işlemlerinin bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması planlanıyordu. Ancak, sorumsuz, düşüncesiz ve insan haklarına saygısız Avusturyalı ve Hollandalı siyasetçiler böylesine büyük bir ticareti de büyük ölçüde baltalamış oldu. Artık Petrol Ofisi ister Avusturyalı ister Hollandalı sermayenin elinde olsun, Türkler büyük ölçüde bu markadan akıryakıt almamaya özen gösterecektir. Bunun sonucunda da şirket zarar edebilir. Tabii ki bu durumda asıl zarar edecek olan Avusturya ya da Hollanda sermayesi olacak.

Petrol Ofisi'nin Türkiye'de bin 709 istasyonu bulunuyor. Şirketin 2016'daki toplam satışları 10,68 milyon tona ulaşmıştı. Petrol Ofisi, 1 milyon metreküp kapasiteyle Türkiye'deki en büyük yakıt deposunu da elinde bulunduruyor.

Sıradaki Haber