17 °c

Bakan açıkladı: 100 TL'lik destek geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yatırım ve istihdamın teşvikini içeren torba tasarıdaki 100 TL’lik asgari ücret desteğinin İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacağını açıkladı.

Ekonomi Haberi
Bakan açıkladı: 100 TLlik destek geliyor!
Bakan açıkladı: 100 TL'lik destek geliyor!

Ağbal, asgari ücretin yılbaşında belirlenen tutarın altına düşmemesini sağlamak üzere öngörülen asgari geçim indirimi teşvikinin ise İşsizlik Fonu değil, devlet bütçesinden ödeneceğini belirtti. TBMM'deki torba tasarıya ilişkin olarak, "tasarı yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı teşvik eden bir düzenleme" diyen.

Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir işletmemiz 2017'de istihdam ettiği personel sayısına ilave yeni personel alırsa yeni alınan bu personelin 12 ay boyunca ödenecek sosyal güvenlik primleri, gelir vergisi ve damga vergisi de devlet tarafından karşılanacak. Yaklaşık olarak 830 lira civarında her bir çalışan başına devlet bu şekilde yeni istihdama teşvik vermiş oluyor.

İmalat sanayisinde veya bilişim sektöründe bu yıl ve önümüzdeki yıllarda yeni sağlanacak istihdamda her çalışan başına yaklaşık 2 bin 400 liraya kadar imkân sağlıyoruz, teşvik veriyoruz."

Sıradaki Haber