17 °c

Başbakan'dan esnafa büyük müjde

Başbakan Binali Yıldırım, esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisinde üst limitin arttırıldığının müjdesini verdi.

Ekonomi Haberi
Başbakandan esnafa büyük müjde
Başbakan'dan esnafa büyük müjde

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

150 binden 200 bine çıktı

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bin liraya çıkarılacağını, esnaf ve sanatkarın, bulunduğu iş yerini satın almak isterse 10 yıl vade ile 500 bin lira,  iş yeri için araç satın almak isterse 5 yıl vade ile yine 500 bin lira kredi kullanabileceğini, bu krediler için piyasa faizi değil, Hazinenin desteklediği düşük faiz oranlarının kullanılacağını bildirdi.

Kerkük için de konuştu

"Kerkük'ün tekrar Irak Merkezi Yönetimi tarafından kontrol altına alınmış olması müspet bir gelişmedir." diyen Yıldırım, "Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, bölgenin tarihi derinliğine uygun olarak, bozulmaya çalışılan demografik yapıyı tekrar tesis edecek bir yönetim tarzını uygulamaya koymaktır." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber