17 °c

Başbakan'dan kıdem tazminatı açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, kıdem tazminatının kalkacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Yıldırım, "Alacağımız kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geleceğiz ve ortak yol bulma çalışmalarını sürdüreceğiz" dedi.

Ekonomi Haberi
Başbakandan kıdem tazminatı açıklaması!
Başbakan'dan kıdem tazminatı açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, işsizlik ve kıdem tazminatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  

Yeni bir istihdam planı hazırladıklarını müjdeleyen Yıldırım "Genç işsizlerimizin sayısı biraz fazla. Toplam içinde yüzde 20’yi buluyor. Şimdi gençlerimiz için bir istihdam eylem planı hazırlıyoruz. Çalışmalar bu ay sonuna kadar tamamlanacak ve yürürlüğe koyacağız" diye konuştu. 

Yıldırım, kıdem tazminatıyla ilgili olarak da "Dün yine diyor ki 'kıdem tazminatı kalkacak işçinin geleceğini karartacaklar.' Gerek kıdem tazminatı gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geleceğiz ve ortak yol bulma çalışmalarını sürdüreceğiz. Buradan açıkça söylüyorum çalışanlarımızdan hiçbirinin kazanılmış haklarının halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Türkiye’nin önündeki hedefleri yakalaması için mutlaka reform yapılması şarttır. Çalışanlarımız merak etmesinler bu ve buna benzer tezviratlara itibar etmesinler" dedi. 

Sıradaki Haber