17 °c

Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır yoğunluğu

EDİRNE (AA) - Bulgaristan'a çıkış için sınır kapılarına gelen tırlar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 12, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 5 kilometrelik tır kuyruğu oluşturdu.Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini, teslim edecekleri adreslere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Bulgaristan tarafının yoğunluğa cevap verememesi...

Ekonomi Haberi
Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır yoğunluğu
Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır yoğunluğu

EDİRNE (AA) - Bulgaristan'a çıkış için sınır kapılarına gelen tırlar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 12, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 5 kilometrelik tır kuyruğu oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini, teslim edecekleri adreslere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Bulgaristan tarafının yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle oluşan tır kuyruğu 12 kilometreyi buldu.

Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 400'ü aşkın tır yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Tır sürücüsü Ali Sarı, Adana'dan yüklediği çekirdek tohumu yükünü Macaristan'a götürdüğünü anlattı.

Dünden bu yana tır kuyruğunda beklediğini anlatan Sarı'' Sabaha kadar uyumadık, yaklaşık 16 saattir kuyrukta bekliyorum. Sırayı sollayan sollayana. Ekmek yok, yemek yok, ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz bir yer yok. Tam anlamıyla rezil oluyoruz.'' dedi.

- "Tırlar Kapıkule şişince Hamzabeyli'ye yöneldi"

Hafta sonu Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğun 15 kilometreyi geçmesi üzerine birçok tır sürücüsü rotasını Hamzabeyli Sınır Kapısına çevirdi.

Bulgaristan tarafında alımların devam etmesine rağmen, yoğunluğa yeterli cevabın verilmemesi Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 5 kilometre tır kuyruğuna neden oldu.




Sıradaki Haber