17 °c

Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır yoğunluğu

EDİRNE (AA) - Bulgaristan'a çıkış için sınır kapılarına gelen tırların oluşturduğu kuyruk Kapıkule Sınır Kapısı'nda 5, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 4 kilometreyi buldu.İhracat yüklerini teslim edecekleri adreslere yetiştirmek isteyen için tır şoförleri, sınır kapılarında işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.Bulgaristan tarafının yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle oluşan tır...

Ekonomi Haberi
Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır yoğunluğu
Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır yoğunluğu

EDİRNE (AA) - Bulgaristan'a çıkış için sınır kapılarına gelen tırların oluşturduğu kuyruk Kapıkule Sınır Kapısı'nda 5, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 4 kilometreyi buldu.

İhracat yüklerini teslim edecekleri adreslere yetiştirmek isteyen için tır şoförleri, sınır kapılarında işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Bulgaristan tarafının yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle oluşan tır kuyruğu Kapıkule'de 5, Hamzabeyli'de 4 kilometreyi buldu.

Tır şoförü İlyas Özer, AA muhabirine, Bulgaristan'ın işlemleri yavaş yapması nedeniyle Türk sınır kapılarında da kuyruk oluştuğunu söyledi.

Şoförlerin çeşitli sıkıntılar yaşadığını anlatan Özer, "Gümrükler işlemlerini zamanında yapsa şoförler sıkıntı yaşamayacak. Bizim sınır kapısındaki arkadaşlar çalışıyor, Bulgarlar işleri yavaşlatıyor. Yarın daha yoğun kar geleceğini duyduk bu bizim için daha da kötü" dedi.

Tır şoförü Hayrettin Mahsunkut ise şoförlerin temel ihtiyaçlarını kuyruklar nedeniyle karşılayamadığını ifade etti.

Kaçakların brandayı keserek araca bindiğini bu nedenle tüm şoförlerin tedirgin olduğunu dile getiren Mahsunkurt, "Bu bizden mi kaynaklanıyor yoksa Bulgarlardan mı kaynaklanıyor bilemiyoruz. Yetkililerin kuyruklara artık bir çözüm bulması gerekiyor. Kışın kuyrukta beklemek daha sıkıntılı. Arabada oturuyoruz donuyoruz. Isıtıcısı çalışmayan arkadaşlar da var, sabaha kadar yatmıyor nöbet tutuyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber